[]

yürüyüşe başladım

merhaba, 3 gün önce yürüyüşe başladım. fakat asıl amacım koşmak, yıllardır hiçbir spor yapmadığım için direkt baştan patlamayalım diye. ilk 1 hafta böyle yürüyüş yapayım daha sonra yavaştan koşmaya başlıyayım diye düşünüyorum. sabahları uyanır uyanmaz evden çıkıyorum.

tecrübeli kişilerden tavsiye almak isterim açıkçası, yani bunu yapmamın sebebi bir yandan vücudumda bulunan yağ oranını biraz dengede tutmak. kilolu bir insan değilim. ayrıca, psikolojik olarak iyi hissetme ihtiyacı. üşengeçlik ve hiçbir şey yapmama arzusu hayatımı bitiriyor, bu durumdan kurtulmak istediğim için.

neler önerirsiniz? şunu şunu yap, bunu yapma dediğiniz şeyler?

edit: bir de ios için bir uygulama arıyorum, önerebileceğiniz var ise. yani bu runtastic gibi.

teşekkürler.

not: e (24)

 
sabah çıkmadan önce sade kahve içebilirsin. yağ yakımına faydası olabilir. yürüyüş temponu arttırıp da diğer güne uyandığında eğer herhangi bir ekstra ağrı ya da yorgunluk hissetmediğin zaman koşmaya geçmeni öneririm. bu tempo arttırmaktan kastım da en az 7-8 kilometrelik mesafede bir kilometreyi 8.5 - 9 dakika arasında yürümek. koşmaya başladığında kilometreyi 6.5 - 7 dakikada koşabileceğin bir tempoyla başlamak iyi olabilir.

uygulama olarak önerim ise strava. candır.
  • gg bebe  (22.05.20 09:47:42) 
Dizleriniz ne durumda? Ben askerde dizleri elime aldım, kütür kütür ötüyor. Severek, iyi hissederek koşuyordum ama diz eklemlerime, kıkırdağa büyük zarar vermişim.


  • le jeune turc  (22.05.20 11:56:28) 
@gg bebe teşekkür ederim. sabah, geldiğim zaman sade kahve içiyorum aslında, aynı şey olur mu bilmem. yürüdüğüm mesafe git gel toplam 7km falan ediyor. 3. günümdeyim, diz kapaklarımın arkalarında (o bölgenin adını bilmiyorum) hafif bir ağrı var sadece. ama ertesi güne bir şey kalmıyor. ben bunu tembelliğe vuruyorum, yani düzelir diye düşünüyorum açıldıktan sonra şöyle 1 ay sonra falan. uygulama için teşekkür ederim ayrıca.

@le jeune turc dizlerimde bir problem yok, henüz üçüncü günümdeyim ama ilk başladığım gün falan ağrı oldu, özellikle diz kapağı arkası kaslarda. onun dışında bir problem yok, ama şuan biraz endişelendim acaba ileride böyle bir problem olur mu diye
  • goodenuff  (22.05.20 13:44:39) 
le jeune turc'un dediği şey diz kıkırdağında koşu ve yürüyüş gibi -özellikle de koşu- yükleme yapan eylemlerle ilgili olarak gerçekleşen bir durum, ki sizin durumunuzda da olacak. kesin olacak bu ama nasıl kötü etkileri azalır? mesela beri yandan dengeli beslenmek, atıyorum her gün koşu ve yürüyüş yapmamak ya da diz eklemine daha az zarar verecek sporlara yönelmek gibi -mesela eliptik bisiklet diz eklemine daha az zarar verir- gibi gibi. tabi ki doktor değilim ancak bildiklerim bunlar, daha fazla araştırma yapmak daha iyi olur.


  • pasp  (22.05.20 14:06:28) 
Ben farkındalık oluşturmak için sordum diz sağlığınızı. Umarım enerjinizi düşürmemiştir


  • le jeune turc  (23.05.20 14:12:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.