[]

bahçeye ne eksem?

etrafı duvarla örülü yaklaşık 15-20 metrekare bahçem var. bayramdan sonra bir şeyler ekmeyi planlıyorum ama daha önce hiç uğraşmadım, bilgim olmayan bir konu. meyve, sebze, çiçek gibi farklı çeşitte ufak tefek bir şeyler ekmek istiyorum; bilgisiz birini zorlamayacak, ağaç kadar çok büyümeyecek, aşırı bakım gerektirmeyen ne ekebilirim?




 
altın çilek, domates, marul, maydanoz, soğan, sarımsak ekilebilir.


  • aziz dostum jack  (21.05.20 22:13:08) 
çilek.
patates.

  • sutlu nescafe  (21.05.20 22:20:07) 
sebze düşünüyorsanız dayanıklı olmasından ötürü en kolaylardan biri sivri biber olabilir. üstelik sonbahara kadar, hatta havalar soğuyana kadar ürün alırsınız. benim 15m2 bahçem olsa biber, salatalık, domates ve fasülye ekerdim mutlaka. çok temel bir bilgi ile hepsinin altından rahatlıkla kalkarsınız.


  • semyasa  (21.05.20 22:32:07) 
domates ve biber en güzelidir. sabah kahvaltıda o kadar lezzetli oluyor ki tarif edemem.


  • dirildimde geldim  (21.05.20 22:39:42) 
Biber, soğan, patates en kolayı ve en çok mahsül alacağın ürünler.

-Yarım patates ektiğinde 5-6 ufak patates alıyorsun.

-Soğan ektiğinde Yapraklarını kopar koparabildiğin kadar. Her gün mis gibi taze soğanın olur. Ancak ne çok dipten ne de yaprağından. Beyaz gövdesinin tam ortasından kestiğin zaman inanılmaz hızlı yerine yenisi çıkıyor.

-biber ise mevsimi boyunca alırsın. Sana yeter hatta konu komşuya dağıtırsın. Yalnız fidan bulabilirsen, fidan olarak ekmeni tavsiye ederim. Sivri biber.

Domates çok meşakatlidir. Verdiğin suyun açısından, miktarına, suyu verdiğin saate kadar çok fazla etken var. Hele bir de salkım ekersen onu bir yerden sonra tutturman, sardırman vs gerekir çomaklarla.
  • not sure if serious  (21.05.20 22:51:59) 
küçük turplar var onlar çok iyi ve lezzetli


  • gameofannen  (21.05.20 23:12:58) 
ev kendinizinse yere çim etrafa da biraz dekor bitkisi ortatya da bir masa atmanızı tavsiye ederim. karantina günleri iyi olur.

yok derseniz, domates biber salatalık çilek böğütlen bahausa da fide olarak mevcut 1tl civarında fideler...

yine de önerim çim ve dekordan yana saksıda çilek yaparsınız zaten
  • isminivermekistemeyensuser  (21.05.20 23:15:57) 
bauhaus fideleri iyi olmuyor. bulabilirseniz yerli tohum ya da fide ekin.

bu arada markette filede satilan arpacik sogani alip topraga gelisiguzel sokusturunca oluyor, dertsiz zahmetsiz.
  • msb  (21.05.20 23:30:38) 
Tohum için çok geç, zaten direkt toprağa tohum atarak yetiştirmek çok zor.

Hazır fide alıp dikerseniz 2 aya kadar ürün toplamaya başlarsınız, birbirine uyumlu bitkileri öğrenip ona göre dikim yapın. Kafaya göre dikim yaparsanız verim düşer, dikim ve sıra aralıklarına dikkat edin. İlk diktiğinizde sıra araları gözünüze çok açık ve boş gelebilir, ama bitkiler büyüdükçe aralar kapanacak.
  • John Bloor  (22.05.20 11:34:35) 
Damates, salatalık, biber, çilek.


  • SiyamkedisiZorro  (22.05.20 11:48:07) 
İlaveten nane, kekik ve defne. Ben balkonda bile yetiştiriyorum bunları


  • SiyamkedisiZorro  (22.05.20 11:49:21) 
Fesleğen yazmak için geldim.


  • kumandanim  (22.05.20 12:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.