[]

Buzdolabı Cam Rafı

Selam arkadaşlar,

Bizim buzdolabının cam rafı parçalandığı için yeni cam raf alacağım. Önceki, temperli camdı sanırım çünkü kırılmadı, ufak parçalar halinde dağıldı.

Buzdolabı servisinden almak istiyorum ama corona virüsten dolayı eve servis yapmıyorlarmış. Kendim gidip almaya kalksam yeri çok uzak. Ve fiyatı 100TL ve kalınlığı 3-4mm.

Şimdi duşakabin, cam balkon gibi işler yapan büyük bir firmaya sordum. Kalınlığı 8mm, 70TL ve eve teslim ediyorlar.

Başka büyük bir duşakabin firmasını aradım. Onlar da duşakabinde kullanılan temperli cam ile buzdolabı camı olarak kullanılan temperli camın dereceleri farklı, dedi. Onu buzdolabı servisinden almanız gerekiyor, dedi.

Dereceleri farklı ne demek, bilmiyorum. Temperli cam olduktan sonra aynı işi görmez mi?

 
merhaba, evet temperli camdır.Yalnız buzdolabı servisi size çerçeveli cam verecektir, duşakabinci de o şekilde mi verecek? temperli cam kesilmez çünkü ve kenarlarının da kapalı olması lazım, bir yere çarptığı an mevcut gerilimden dolayı patlayabilir. duşakabinci sizin istediginiz ebada göre temin edebilecek mi? muhtemelen onu kastetmiştir.


  • aynenbencede  (21.05.20 16:21:20 ~ 16:22:39) 
Eski camın ön tarafında sadece bir beyaz korumalı gibi birşey vardı.

Ölçülerini sordu, söyledim. Herhalde söylediğim ölçülere göre verir.

İki firmaya da buzdolabı rafı olarak kullanacağımı söyledim. Herhalde buna göre önlemini alırlar. Belki kenarlarını taşlarlar.
  • Barbaros59  (21.05.20 16:34:59) 
temperli cam kesilmez, arkadaşın demek istediği şu

temperli camı yere paralel olarak 3 metreden yere atarsın zıplar kırılmaz kenarına tencereyi azcık çarptırırsın tuzla buz olur.

yani yandan alacağı darbelere karşı çok hassastır. o çerçeve dediğin şey darbelerden koruyor demek ki.
  • hem şişko hem deli  (21.05.20 17:07:03) 
Buzdolabı için soğuğa dayanıklı bir üretim yapılıyor olabilir mi?


  • John Bloor  (21.05.20 17:28:29) 
@hem şişko hem deli Camın sadece bir kenarında takılabilir-çıkartılabilir plastik bir parça vardı. Onun haricinde çerçeve veya koruyucu gibi birşey yoktu.


  • Barbaros59  (21.05.20 17:40:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.