[]

kedim iflah olmuyor

kısır 2 küsur yaşında disi kedi. gerçekten tükendim. her yerim yara bere icinde, bu kediyi nasıl biraz olsun durultabilirim? konuşmayı mi keseyim iletişim mi kuramayayim napayım, nasıl akillanir kediler?? bazen ölmesini istiyorum, linç edecekseniz edin. çok çok seviyorum ama aramızda apaçık aşk ve nefret ilişkisi var. zarar veriyor bana. evde her şey ona göre düzenleniyor, yediği önünde yemediği arkasında tabiri caizse. oyun oynuyoruz, sıkılacagı bir ortam da yok. ikinci bir kedim var, ona da zorbalık yapıyor. diğer kedim görme engelli.

kendimi çaresiz hissediyorum.


 
Size saldırdığında sert bir sesle hayır deyin ve su doldurduğunuz bir fısfıslı şişeyle su sıkın. Bunu sürekli yaparsanız belki davranışını terk eder.


  • cemallamec  (21.05.20 16:05:52) 
ya bu kedi sokaklarda vs. olsa kendinden güçlü hayvanlara böyle yapabilir mi yapamaz gördüğü anda kaçar gider size neden yapabiliyor çünkü sizi güçsüz sanıyor gücünüzü göstermeniz lazım saldırırsa tutup kitleyeceksin öyle mal gibi kalacak yavaş yavaş böyle böyle öğrenecek gücünün yetmediğini. bağırmayla falan olmaz o işler.

yani bazı kediler direkt iyi huylu oluyor ara sıra saldırsa da oyun amacıyla yapıyordur ama bu kedi bokunu çıkarıyorsa olay oyundan ziyade üstünlük kurma çabasıysa o zaman dediğim gibi mecbur güçlü olduğunu anlamasını sağlamanız lazım.

edit: olay ceza veya canını acıtmak değil. canını acıtmadan çok rahat kitleyip savunmasız halde tutabilirsiniz. gözlerine dik dik bakın sen kim köpeksin diye. işe yarar.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.05.20 16:09:00 ~ 16:14:57) 
cezalandırmak işe yaramayabilir, kötüleştirebilir.
fiziksel temastan kaçınır, yokmuş gibi davranırdım ben.
bir de ne tetikliyor tam olarak onu bulmak lazım.
son çare olarak sakinleştirici müdahale. veterinerle konuşmak lazım.
  • not dark yet  (21.05.20 16:14:02) 
tutmayı da denedim bağırmayı da. istirarlı bir şekilde yaptım bunları. fayda etmedi


  • yuvarlanantencereninkapagi  (21.05.20 16:14:29) 
bahçeli evse dışarı alıştır. yemek yemeye gelsin.


  • durgunfoton  (21.05.20 16:23:45) 
tlc'de kedici bi adamın bi bölümünde aynı tarif ettiğin gibi bi kedi vardı. onu terbiye etmeyi başardı. bölümü hatırlarsam ekleyeceğim.

youtu.be
  • neorealism  (21.05.20 16:35:44 ~ 16:38:27) 
Yaramazlık yaptığında kedi kovucu sinyal kullanarak cezalandırabilirisn. Onların duyabileceği bir ses frekansında oluyor ve rahatsız ediyor.


  • Cruyff  (21.05.20 17:09:09) 
Bence bazı kediler evde yaşamaya uygun değil. Ben de hayvanları çok seviyorum ama bazılarının huyu böyle. Benim o kadar hırçın bir kedim olsa yavaş yavaş dışarı alıştırırdım. Belki vücut tasması alarak her gün biraz dışarıda gezdirebilirsiniz başlangıç olarak.


  • inawen  (21.05.20 17:15:00) 
kediler köpekler kadar eğitime elverişli olmasalar da tabiat olarak hayvandır. bir hayvanı bir insan gibi eğitemezsiniz. yani görmezden gelme gibi insana ait yaklaşımlar; içgüdüleri ve açlığa, dinlenmeye olan ihtiyacı gibi primitif safi hayvani dürtüleri ile hareket eden kedilerde işe yaramayacaktır. klişe klasik koşullanma basamakları ile (pavlovun köpeği) ödül ve ceza eğitiminde ısrarcı olacaksınız. iyi şeyleri pekiştirecek, kötü şeyleri abartmamak koşuluyla cezalandıracaksınız. Ama hassas nokta bu cezalar hayvanın davranışının hemen ardından, yapılan davranışa karşı olmalı. Gidip onu 5 dk sonra bir odaya kapatıp orada bekletmek ceza olamaz malum. Mama kabını sadece belli saatlerde doldurarak size olan bağlılığını artırın, hep dolu olmasın mesela.


  • bugisme  (21.05.20 20:39:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.