[]

Nikah Tarihi Erteleme

Selamlar,
Bizim Ağustos'ta nikahımız var fakat salgın dolayısıyla nikahlar davetsiz kıyılıyor şu sıralar. Ağustos'ta ne olur belli değil ama nikaha yurt dışından ve şehir dışından gelecek çok yakın ailelerimiz var - Nikah dışında düğün vs yapmayacağım için sevdiklerimiz yanımızda olabilsin istiyoruz. Bu sebeple Ekim'e ertelemek ve onları da riske atmamak daha mı doğru olur diye düşünmekteyiz. Malum neredeyse 3 aydır her yer kapalı, hiçbir hazırlık da yapamadık evdi eşyaydı gelinlikti damatlıktı.
Daha önce nikahını erteleyen var mı? Böyle bir imkan sunuyorlar mı ve ne yapmamız lazım?
Belediyeyi arayıp sordum Temmuz'da arasanız yeter, erteleriz dediler ama çok da güvenemedim. Normalleştik, ertelemeye gerek yok falan derlerse diye endişe ettim açıkçası. Normal zamanda da ertelemeye izin veriliyor mu onu hiç bilmiyorum çünkü.
Aydınlatırsanız çok sevinirim
Teşekkürler.

 
Bizde ağustos'ta düğün yapacağız fakat nikah tarihimizi maalesef bu olaylar çıkınca alamadık ve sadece düğün belli anlayacağın. Bu şekilde giderse ve iade alabilirsek bizde düğünümüzü iptal edip yalnızca nikah yapma taraftarı gibiyiz. İşimiz çok zor kaç senedir bekledik şimdide böyle oldu gerçekten büyük şanssızlık çoluğa çocuğa anlatsak inanılmaz cinsten bir dönemden geçiyoruz.Allah sizinde yardımcınız olsun.
Sorunuza istinaden ; evet normal zamanda da erteleme imkanınız mevcut nikahınızı sadece bir ay önceden aramanız yeterli oluyor.

  • madurumdamadurum  (21.05.20 16:29:55) 
bizim 30 mayıstı, haftasonu sokağa çıkma yasağı belki devam eder diye 2 hazirana aldırdık, sorun olmadı.

bu arada şu durumdayken bile gelinlik diktirebildim maskeyle siperlikle vs. gerçi sorumlusu annem ve kayınvalidem, bana kalsa düz elbise alıp bitirecektim işi XD

eşyalara gelince, beyaz eşyaları daha yeni aldım, yani baya bildiğin korona döneminde aldım. odalar ve salonu şubat sonu almıştım olaylar patlamadan hemen önce. kalan ıvır zıvırlar için n11'dir hepsiburada'dır ikea'dır yardırıyorum ama inanılmaz güç cidden kargo yoğunluğundan dolayı. evet ikea'da bile kargo yoğunluğu var hiçbir şey anlamadım bundan, yani millet deli gibi eşya alıyor sanırım? neyse yani demem o ki halledebilirsiniz, önemli olan çelik gibi sinirler -ki bendekiler baya erimiş çikolata gibi oldular şu aralar, bildiğin gelin krizleri geçiriyorum aşdskaldkaid neyse bunu da deneyimlemiş olduk-

kıssadan hisse, canınızı sıkmayın. bizim nikahta muhtemelen sadece anne babalar kardeşler bir de belki teyzeler-dayı falan olacak ki onlar da salona giremiyorlar, salona sadece şahitler girebiliyor ama olsun, sağlık olsun ne diyelim? zaten çok da salladığımız bir mevzu değil aslında, maksat birlikte olmaktı ama böylesi de olur.

not: bu arada en önemli şeyi demeyi unutmuşum, ben bu ertelemeyi bir ay önce bile yapmadım, baya bildiğin geçen hafta yaptım, yani iki buçuk hafta öncesi falan oluyor yani.
  • pasp  (21.05.20 16:44:37 ~ 16:45:40) 
açılın konunun uzmanı geldi... :)

bizimde nikah 30 mayıstı, nikahlar şu an sadece şahit ile kıyılıyor fakat uzaktan (eğer salon büyükse) izleyebiliyorlar..

eğer virüs, pandemi olmasaydı bile nihanızı erteleyebilirsiniz.. yçünkü biz cenaze sebebiyle ertelemiştik daha önce.. yani bir sebebi olmadan da şartlar şu an uygun değil diyip erteleyebilirsiniz..


burada dikkat edilmesi gerek konu sağlık rapolarları.. aldğınız sağlık raporunun süres max 6 ay geçerli.. ama şu an pandemi sebebiyle sağlık raporunu aile hekiminden aldıysanız kolaylık sağlıyorlar.. hemen yenisi veriyor.. çünkü bizim gibi çok insan var..


sağlık raporunu ne zaman almıştınız? ne zaman başvuru yaptınız ? tarih kurtarıyor mu?


bu arada bir önceki duyuruna da pasp güzel cevap vermiş, yine o cevap vermiş :) kendisini kutluyorum :)
  • xdenizx  (21.05.20 16:53:40 ~ 17:04:38) 
Arkadaşlar çok teşekkürler, içim rahatladı valla.

Pasp son 2 duyurumdur can kurtaranım oldu gerçekten, sağ olsun var olsun:))

Sağlık raporunu tam 15 Ağustos ile 6 ay tutacak şekilde almıştık, Ekim için sıkıntı yaratacak o zaman o :( bir de benim sağlık ocağı ile verem savaş bambaşka yerlerde, hem çalışıyorum hem daha önce de büyük işkence olmuştu onları almak. Bunu düşününce tekrar bir içim sıkıldı, hadi bakalım :D
  • gregorsarımsak  (21.05.20 20:15:58) 
rica ederim :) bu arada evet onu unuttum ben ya kusura bakma, xdenizx haklı, sağlık raporunun 6 ayı geçmiyor olması önemli, onu bana da demişlerdi de işte kafa gidik :/

@xdenizx: salon büyüktür umarım bizde de ya, ben bir kere düğüne gitmiştim sanırım bizim yapacağımız yerde ama tam hatırlayamadım, malum düğündür nikahtır her zaman kalabalık oluyor, en azından iki teyzem girebilse iyi yani. hakkımızda hayırlısı artık :)
  • pasp  (22.05.20 13:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.