[]

igdaş fatura itiraz

herkese merhaba,
malum corona sürecinde okunamayan sayaçlar ve arkasından gelen yüksek bakiyeli faturalara olan itiraz ve bbdk'nın inceleme başlatmasından sonra 66 metre kare 1+1 evime bugün 680 tl fatura geldi.eminim sizler de benzer durumla karşılaşmışsınızdır.son ödeme tarihi de 4 gün sonra 25 mayıs bu arada.sizden ricam bir itiraz eden oldu mu,sonuç ne oldu,nereye itiraz edilir vs gibi sorulara cevap vermeniz.evde işsiz oldugumuz bu dönemde bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum ve hakkımı aramak istiyorum.
şimdiden teşekkürler.


 
Neye itiraz ettiniz ki. Sayaçta okunan değer doğruysa kullanmışsınızdır

Pandemiden dolayı 30 yerine 45 günde okumuşlar. EPDK gıcıklığına 35 günü geçmişsin. 45 günlük olmaz dedi. Adamlar 30 günlük yeniden fatura kestiler. Yani faturan düşmedi. Gün sayın düştü. O kullandığını öbür ay ödeyeceksin zaten. Son okumanın üzerine 15 gün ekle. Belki 1-2 hafta sonra yine fatura gelecek
  • efruz  (21.05.20 15:05:50) 
sitede oturuyorum ve sıcak su+doğalgaz ödüyorum.ayrıca kışın en soğuk döneminde bile ödediğim maksimum tutar 350 tl.isteyene belgelerim bunu.corona hayatımıza martta girdi sadece nisan ve mayıs gibi daha az kullanılan aylar olmasına ragmen 680 tl gelmesi bana garip geldi.
üstelik ileti de herhangi bi şikayet yok,nereye danışacağız bu gibi durumla karşılaşan var mı demişiz.epdk gıcıklığı falan demişsiniz. faturaları site yönetimi kendi kesip dairelere yolluyor.gün falan geçmedim yani.kaç gündür gelmeyen fatura 680 tl olarak son ödemesine 4 gün kala geliyor.burada ki sacmalığa inanmayıp bana akıl vermek isteyenler boşa yazmasın.yardım edecek,yol gösterecek biri varsa buyursun.dinleriz.

  • siyahbeyaz1903  (21.05.20 15:55:05) 
önceki faturanıza bakıp ordaki son endeksi görün.
son faturada ilk endeks eski faturanın son endeksi mi.
yeni faturadaki son endeks saatteki son endeksmi. bunlar doğruysa ve az kullandım diyorsanız sayaç bozuk olabilir.

benim tepkim 30 günde 300 tüketen 45 günde 450 tüketmiş, itiraz etmiş, epdk incelemesi tüketimle ilgili değil, gün sayısıyla uyardı. aynı hesap yani
  • efruz  (21.05.20 17:03:01) 
Bunun sağlamasını yapmak çok kolay kapınızda ki sayaçta yazan endeksi faturada ki son okumayla karşılaştırın faturada ki yüksek ise itiraz edersiniz.


  • delikedidilimiyedi  (21.05.20 18:27:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.