[]

Macbook Sıfırlama

Duyurunun güzel insanları sağlıklı günler dilerim.

Elimdeki macbook'u sıfırlamak istiyorum ancak disk silmeden yapma şansım var mı? Telefonlardaki gibi bir sıfırlama yapabilir miyim? Macos'a çok yabancı olduğum için yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler şimdiden.

 
  • heritage  (21.05.20 11:30:18 ~ 11:31:12) 
bunlar öyle sıfırlama değil. sıfırlamaktan kastın ilk satın aldığın haline mi getirmek?

eğer öyleyse açılışta elma+r'ye basılı tut. recovery'de açar. internete bağlan. disk utility ile erase disk yap. sonra tekrar yükle.
  • alperz  (21.05.20 11:40:21) 
@alperz
disk silinmesin derken hard format anlatmışsın. bunu yaparsan icloud yedeklerin ve dosyaların haricindeki her veri yok olur.

  • foolrules  (21.05.20 12:06:24) 
e tamam da nvram pram falan resetlemenin bu adamın tahmin ettiğimiz derdiyle de alakası yok.

evet cloud'dakiler hariç gider. hard'ı soft'u yok bu işin. diski silersin. mac os'i yeniden kurarsın. başka türlü mac os'te aldığım güne döneyim olayı yok. aldığı gün time machine yaptıysa bilemem ama bunu sorduğuna göre yapmamıştır hatta time machine'in ne olduğunu da bilmiyordur.
  • alperz  (21.05.20 15:41:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.