[]

Masa vantilatörleri laptop soğutmada işe yarıyor mu?

Tek pervaneli bir soğutucu var ama 1 derece bile fark ettirmiyor. Sanırım laptopun altı çok kapalı.
Hava laptopun solundan çıkıyor, masa vantilatörünü oraya koysam nasıl olur acep?
Laptop 10 yaşında. www.vatanbilgisayar.com

Almayı düşündüğüm vantilatör: www.hepsiburada.com

 
onun laptopa etkisi olmaz. laptop soğutucular var ondan alsana direkt neden vantilatör alıyorsun? www.hepsiburada.com


  • jelly bear  (20.05.20 22:05:42) 
Bende de şu var ama hiç ama hiç etki etmiyor. Tertemiz temizlediğim hâlde www.hepsiburada.com


  • le jeune turc  (20.05.20 22:10:15) 
@dirildimde
Havayı laptopa doğru üfletmek için değil çıkan havayı direkt uzaklaştırması için laptopun sol arkasına koymayı düşünüyordum. Bendeki aşırı mı dandik? Ben bu platformda soru sormayı seviyorum. Siz de duyuru okuyup yanıtlamayı sevdiğinize göre manyak deyip hiç tanımadığınız birinin enerjisini düşürmenize cidden gerek yok.

@genel
Eski masaüstünün kasasından fan çıkarıp usb kabloyla bağlamaya ne dersiniz? Usb’den yeterli gücü alır mı hızlı dönmesi için? Explainmelikeiamfive
  • le jeune turc  (20.05.20 22:21:32) 
Gücü pcden değil de 12V adaptörden alın bence, 12V çalışan soğutma fanları var kasalar için 2 tane de ondan alıp elinizdeki ürünü modifiye edebilirsiniz bence el beceriniz varsa. Ama gücü dışarıdan almayı deneyin


  • pislick0  (21.05.20 02:01:24) 
o vantilatör işe yaramaz ısınan hava zaten dışarı çıkmış olacak, vantilatör üflediğinde.

onun dışında vakumlu soğutucuların işe yaradığı söyleniyor, ama fanı hızlı döndürdüğü için zararlı olabilir diye yorumlar var. iyi okumak lazım. gerçi 10 yaşındaymış sizin cihaz, kaybedecek pek bir şeyiniz olmayabilir.

fanı temizlemediyseniz, önce fan temizliği ile başlayın. laptop soğutucusu ben de kullanıyorum ama işe yarıyor mu emin değilim. altının mümkün mertebe açık olması gerek iyi soğutabilmesi için. 4-5 pervaneli soğutucular var, onlar bakılabilir.
  • fezagezgini  (21.05.20 02:31:18 ~ 02:31:40) 
Isıl geçirgenliği yüksek alüminyum, bakır bir şey varsa ince levha şeklinde onun üstüne koymayı deneyebilirsin. Fan da yardımcı olur. Fanın ısınan yüzeye doğruda gelmesi lazım.


  • sarcophagus  (21.05.20 09:07:00) 
öyle vakumlu şeyler ile kısa vadede verim alırsınız uzun vadede ise bilgisayarın fanı daha kötü bir hal alır. öncelikle bilgisayarı temizletin, termal macununu yenileyin. sıcak hava çıkışı masaya üflüyorsa bilgisayarı biraz yükseltin.

aynı işlemcili bir bilgisayar da bende var. zaten o işlemci pek soğuk çalışan bir işlemci değil. fakat güzel bir temizlikle kışın boşta 45 derecede çalışan cihaz 35 derecelere düştü. benim bilgisayarım bir de malesef ince tasarımlı bir şey.
  • denizgonen  (21.05.20 09:18:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.