[]

Doğu perinçek

Bu vatandaşın unvanını dr yazıyolar neden kendisi tıbta değil hukukta doktor. Hemen atlayı zaten dr sadece tıp değil ya demeyin esg de dr ama doçent yazıyolar olay sanki tıp doktoru gibi algılanıyor ve neden sadece doğu pericek e yapılıyor




 
doçent bambaşka bir şey doktor ünvanı bambaşka bir şey.

doktorası varsa dr. yazılması gayet normal.

bir insan doktora ünvanını aldı diye akademisyen olmak zorunda değil. akademisyen olmadığı için de doçent, profesör vb. ünvanları olmayabilir.
  • levpontryagin  (20.05.20 21:41:22) 
Doğu perinçek'le bir alakası olmayan olay.


  • elitoangelito  (20.05.20 21:42:31) 
Dalga mı geçiyorsunuz?

Unvanı "dr" olduğu için öyle yazıyorlar. adam alanında doktorasını yapmış ve "dr" unvanı almış. doçentlik unvanı olsaydı doçent yazarlardı. söyleyin doçentlik sınavına girsin rahatsız olduysanız. sizin dışınızda kimsenin "tıp doktoru" olarak algıladığını sanmıyorum.
  • einsteinin kedisi  (20.05.20 21:44:17) 
Aslında tam olması gerektiği gibi kullanılıyor. Doktora yaparsanız ünvanınız doktor (phd - doctor of philosophy )olur.

Eğer kişi akademide ilerliyorsa dr öğretim üyesi, doçent, profesör gibi ünvanlar alabilir.

Tıp doktorları için doğru kullanım md (Doctor of Medicine) şeklinde olmalıdır.
  • hayaletimsi  (20.05.20 21:46:05 ~ 21:48:41) 
aslında doğru bir kullanım ama gerçekten sadece perinçek'e yapılıyor.


  • tabirimekruh  (20.05.20 22:09:39) 
doçentlik bir unvan mı ki? ben akademisyen pozisyonuna verilen isim diye biliyorum. bir insan doktorasını yapıp özel sektörde çalışıyorsa doçent olmaz ki.


  • bohr atom modeli  (20.05.20 22:12:44 ~ 22.05.20 00:26:48) 
@bohr atom modeli doçentlik ve profesörlük unvandır, meslek ise akademisyenlik. Bir kişi bir kere doçent veya profesör olduktan sonra ünvanlarını istediği zaman kullanabilir.


  • hayaletimsi  (20.05.20 22:18:12) 
Kısaca aynı akademik kariyeri olan başka kimse yok mu ülkede doğu perinçek dr diğerleri neden doçent ya prof diye anılıyor


  • yeliz adeley  (20.05.20 22:45:13) 
@hayaletimsi

emekli profesör diye kullanabilir. o bir memuriyet pozisyonu. bohr'a katılıyorum. ama dr ünvanını isterseniz mezar taşınıza yazın. profesör ünvanının avukattan şeften bir farkı yok bence emekli olduktan sonra kullanım olarak.
  • fezagezgini  (20.05.20 22:50:08 ~ 22:50:29) 
@yeliz adeley, tartışma programlarında doktorasını bitirmiş kişiler hep dr. diye anılır zaten. Doçent ve profesör olarak anılan kişiler dr. ünvanından daha yüksek bir ünvana sahip olduğuğundan doç veya prof ünvanlarıyla anılırlar.

Ancak onlar bile sadece dr. ünvanı ile anılsa bile yeterlidir. Yurtdışında çoğu hoca kendini doktor olarak tanıdır prof ünvanını dahi kullanmazlar.
  • hayaletimsi  (20.05.20 22:50:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.