[]

Vücutta çatlaklar oluşmasın diye ne yapmalı? -kilo verme-

Merhaba,

Daha önce 15 kilo kadar vermiştim yaklaşık 6 ayda ve vücudumda çatlaklar oluşmuştu, bu kiloları sadece diyetle vermiştim, spor yapmamıştım. Bunlar geçmedi, burayı kabullendim.

Şimdi o kiloların hepsini fazlasıyla geri aldım (7 sene sonunda) tekrar kilo vermek için çabalıyorum, spor yapıyor, altığım kalori miktarına önem veriyorum. 10 günde 1 kilo kadar kaybediyorum. Ayda 3 kilo ediyor.

Kilo verme hızım nasıl? Çok mu yüksek? Vermem gereken 10 kilo var yaklaşık, bu süreçte nelere dikkat edersem YENİ OLUŞACAK çatlakları minimuma indirebilirim?

Şimdiden teşekkürler.

 
Pek bir şey yapamazsın, deri çatlağının nedeni temelde kilo alıp vermen değildir, kilo alıp verirken derinin esnemesine neden olan kolojen ve elastini yeteri kadar üretemediğin için deri çatlar, bu hiç kilo problemi olmayan insanlarda da olabilir, kısacası senin vücudunun zaten böyle bir problemi varsa bu yine olacaktır, kesin çözüm demiyorum ama yağ tüketimini çok düşürmemek vücudu çok susuz bırakmamak bir miktar etkili olabilir. Bununla birlikte internette kolajen gibi ürünler tavsiye edilir ama vücut kendi sentezlemediği kolajeni de kullanmaz, çok fahiş fiyatlarla satıldığı gibi açıkçası o da pek bir işe yaramaz.


  • angelus  (20.05.20 16:59:55) 
Lierac markasının jeli var, kesinlikle önlüyor her gün kullanırsanız.
Kendim kullanmadım ama doğum başlangıcından sonuna kadar düzenli kullanıp çatlaksız bu süreci atlatan bir yakınım var.

  • megalomaniac  (20.05.20 19:56:00) 
Çatlak kilo alırken oluşuyor verince de ortaya çıkıyor diye düşünüyorum. Yani zayıfladığın için olmayacak bana göre.


  • jeharfi  (20.05.20 20:55:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.