[]

Domain almaya çalışırken yaşadığım şey

Godaddy'den bir domain almaya çalıştım.
"kibariye.com alan adı alınmış" diye bir ekran çıktı: prnt.sc

Sonra aynı alan adını turhost'a girdim.
Turhost'ta kibariye.com'u 9 dolara alabiliyorum, müsait: prnt.sc

Satın almak için tıkladım, karşıma "bitiş tarihi 16 şubat 2021, 272 gün kaldı" diye bir yazı çıktı. Bakın: prnt.sc

Şimdi anlamadım, ben bu kibariye.com'u alabiliyor muyum alamıyor muyum?

 
alamıyorsun sahibi var.
öteki rezerve gibi düşün domain düştüğünde alacak. ama uzatılırsa alamayacak.

sonra soruyorlar neden godaddy öneriyorsun diye. işte tam bu yüzden kardeşim.

bu arada namescheap e de bak uzatmada kendilerindeyim. ucuz ve güzel gibi.
  • ozdek  (20.05.20 15:53:00) 
Şimdi alamıyorsun, süresi bitince sahibinden hızlı davranırsan alabiliyorsun.


  • ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates  (20.05.20 15:54:49) 
nasıl yani, başkasının domainini bana nasıl satabiliyorlar ki? bakın ciddi
ciddi almak üzereyim:  prnt.sc

  • semitika  (20.05.20 16:06:41) 
domain değil hosting alıyorsunuz. turhost hostingin bağlanacağı domaini ya kendisinden yeni olarak register etmenizi yahut halihazırda bir domaininiz varsa bu hosting hesabına bağlamanızı istiyor. seç yazan yeşil butona tıkladığınızda da zaten ya domaini transfer etmenizi yahut DNS güncellemenizi istiyor.


  • ensar  (20.05.20 16:30:06) 
Bu alan adı alımı değil, transferi. Bir firmadan, başka bir firmaya domaini taşımak için. Alan adının transfer kodunu alıp, Turhost'a iletmezsen, transfer edemezsin.

NicProxy firmasından transfer kodunu alacaksın, Turhost'a ileteceksin. O da bu domaini transfer edecek. Başka türlü olsa, ortalıkta 1 tane domain kalmaz.


.
  • kartallar yuksek ucar  (20.05.20 17:15:08 ~ 17:17:39) 
kartallar yüksekten uçar'a

peki domaini ben nicproxy firmasından alacaksam turhost benden 9.75 doları ne karşılığında kesiyor?
  • semitika  (20.05.20 17:45:28) 
Turhost alan adının zaten size ait olduğunu ve onlara taşımak istediğini varsayıyor. Alan adı size ait olmadığı için zaten transfer etme ihtimaliniz yok, hizmeti satın alırsınız ama transferi yapamayacağınız için bir işinize yaramaz. Alan adının süresi bitmeden önce de şu anki sahibi çok muhtemelen yenileme yapacaktır. Bu şekilde yanlış yönlendirme yaparak satış yapmaya çalıştıkları için bu firmayla çalışmayın derim.


  • mikro patlama  (20.05.20 20:02:58) 
Alan adı transfer edilirken, genelde süresi de 1 yıl uzatılıyor. Onun parasını alıyor firma.

Böyle bir şey satın alırsanız, transfer kodunu gönderemezseniz, en iyi ihtimalle paranızı geri iade ederler. Büyük ihtimalle de paranız yanar.


.
  • kartallar yuksek ucar  (20.05.20 21:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.