[]

kokulu çay yapmak

istediğim kokulu çayı bulamıyorum. bu çay ocaklarında dar çay bardaklarıyla gelen mis kokulu çaya nasıl ulaşırım. doğuş ve liptonun bergamotlarını denedim, yine doğuş gurme çayı denedim. bugün çaykurun çay çiçeğini aldım. çaycı yerine çelik çaydanlığa geçtim o koku ve tada ulaşamıyorum. hangi markayı nasıl demleyeyim ?




 
tomurcuk koymayı denediniz mi?


  • pide  (20.05.20 16:40:28) 
doğuş çayın tomurcuğunu denedim acı oldu


  • denef  (20.05.20 16:56:26) 
Kokudan kastınız bergamot aromasiysa direkt kurutulmuş bergamot alıp ince bir dilimi demlige atarak çayı demleyebilirsiniz.


  • fraise  (20.05.20 17:05:12) 
tomurcuğun miktarı önemli 5 çorba kaşığı miktara 2-3 çay kaşığı yeterli olur.


  • tantunizade murat efendi  (20.05.20 17:17:12) 
çay ocağında bergamot falan olmaz ya, bir yanlışınız olmasın? ben tirebolu 42 ile altınbaş karıştırdım bire bir oranda, memnunum gayet. kettle ile su tam kaynamaya başladığında fazla fokurdamadan durduruyorum, çelik çaydanlığa önce suyu iki ince belli bardak çay için bir su bardağı su olacak şekilde (genelde üç su bardağı) koyup, sonra koyduğum her bardak su başına bir yemek kaşığı (tam dolu da değil, silme de değil ikisinin arası) çayı da üzerine koyuyorum.
çaydanlık içinde filtreli hazneler falan oluyor (tinyurl.com), onlardan kullanmıyorum sadece içeriden takılı süzgeç (tinyurl.com) var.

  • gkhncnzdgn  (20.05.20 17:19:32) 
geçen hafta a101deki küçük poşetli tomurcuğu denedim. yoğundu. teneke kutudaki daha ayarlı gibiydi.
bir arkadaşım kısa bir süre çaycılık yaptı. işe girişmeden önce araştırmış, çaykur tiryaki kullanılırmış. böyle diyordu. acaba o tadı yakalamak için bir karışım mı yapıyorlar. siz de olmadı öyle deneyin.

istediğiniz tadı yakalarsanız tarifi de merakla bekliyorum :D
  • MtKrt  (20.05.20 17:23:46) 
çaykur tiryaki deneyeceğim. kastettiğim tam o çay ocağı çayı çünkü. umarım aynı şeyden bahsediyoruzdur.
tomurcuğu biraz fazla koyuyormuşum ben onu da daha makul tutup deneyeyim.
hepinize teşekkürler.
  • denef  (20.05.20 17:29:02) 
Çay ocaklarında çaykur tiryaki veya çaykur kamelya kullanılır, en ucuz çaylar. Öyle karışım, harman, ne bileyim bergamot falan da olmaz. Olsa olsa karbonat olur demi çıksın, koyu gözüksün diye. Dandik çay gibi olsun diyorsanız en ucuz çaykur çayına karbonat atıp deneyin.


  • kibritsuyu  (20.05.20 18:06:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.