[]

Bankaların kanuna aykırı sözleşme imzalatması(aşırı işsizlik içerir)

Akbank'ın mobil uygulaması yüklü. Bi tane de aidatalsız kartım var. Ama bankada hesabım yok. Uygulamadan açayım dedim. Sözleşmeye okudum onayladım şıkkı seçtiriyorlar. Hızlıca bir göz gezdirdim. 6 ayda 66 lira hesap işletim ücreti deyor.

Kısaca bir araştırma ile ulaşıldığı üzere 2016 itibariyle vadesiz hesaptan işletim ücreti almak yasak. Aradım bunları dedim nedir? Müşteri temsilcisi şubenize sorcaksınız diyor. Le olum kanun açık benden bu ücreti alamazsınız diyorum. Şube bilir diyor. Neyse ekmek derdinde sonuçta darlamadım.

Bddk ya şikayet ettim. Sözleşme görüntüsü de koydum. Bakın sizin kararınız gereği ücret alamazlar ama bana böyle sözleşme imzalatıyorlar diye. Banka demiş ki 2016'dan beri zaten almıyoruz. Ulan, sözleşme neden kanuna aykırı öyleyse? Düzelt.

Soru 1: Bu banka neden böyle bir şey yapıyor bunu merak ediyorum.

Bddk ne biçim kurum. Şikayet ediyorum banka bana illegalliğin zirvesinden mesaj atıyor. Bddk ya göre konu kapandı. İkinci kez şikayet oluşturup sözleşme düzeltilmeli, kimse kanunsuz bir evrağa imza atmak zorunda değil. Sorun çözülmezse bddkyı da cimere şikayet edecem yazdım. Banka ikinci cevabi yazdı; Mayıs'a sonuna kadar sözleşme düzeltilecektir. Bence düzeltmeyeceklerdir de sanki biraz ciddiye alıyormuş gibi yaptılar.

Soru 2: Bddk neden umursamıyor konuyu? Yani kuruma şikayet ettik ama bankayla mesajlaşıyoruz.

İşsizlikten biraz işte ama nereye varacak merak ediyorum. Ensendeyim akbank.

 
valla helal. nedeni basit tembellik.
bir de elektronik sözleşmeye onay verdiniz de bu ülkede geçerli mi emin misiniz? size imzalatılan sözleşmeye bakmanız lazım. çünkü bu elektronik imza değil dolayısıyla geçerli olmayabilir.

biraz keyfe keder sözleşme yani. sizi bağlamak için bir sorun çıkartıp bankaya gelin şunlara imza atın diyeceklerdir. atıyorum para gelir hesaba eft yapamazsınız bu yüzden. ya da hesaba giremezsin falan. normalleşmeden sonra takip et.
  • ozdek  (20.05.20 14:38:13) 
Bankada hesabın yok ama aidatsız kartın var? Eskiden hesabın vardı kapattın galiba. Mobilden nası giriş yapabildin hayret.

Aidatsız kart seçeneği varken aidatlı olanı tercih etmiş olmak kanununda bahsedilen durumun dışında bişey olabilir. Hesabım bulunan hiçbir banka kart aidat ücreti almaktan vazgeçmedi. Hatta kanun yokken arayıp müşteri temsilcisini zorla alabiliyoduk parayı. Daha sonra otomatik ödeme talimatı istediler iade için. Son zamanlarda bu da kurtarmıyor. Puan olarak verelim, şöyle yapalım böyle yapalım..
  • IncredibleMau  (20.05.20 14:45:46) 
@inkredibılmau kredi kartından bahsetmişsin ama ben mevduat hesabından sordum aslında.

Bankada hiç hesabım olmadı. 3-4 yıldır sadece 1 adet kredi kartım var.
  • baal  (20.05.20 14:50:03) 
@baal evet kredi kartını düşünerek yazmıştım Maaş hesabım dışında hiçbir banka hesabında para tutmadığım için son durum nedir bilmiyorum. İkisi de birbirinin laciverdi bence.


  • IncredibleMau  (20.05.20 14:59:57) 
Cevabı basit, 10 kişiden 1 kişi hakkını aramasa bile yanlarına kâr kalıyor. Hukuksuzluk her yere işledi memlekette.


  • influx  (20.05.20 17:03:48) 
Merak eden olursa sözleşmeyi düzelttiler.


  • baal  (27.05.20 14:14:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.