[]

seyahat izin belgesi

arkadaşlar merhaba, benim ikametgahım da iş yerim de istanbul'da, bense 1.5 aydır kocaeli'deyim.
önümüzdeki hafta işe gitmem gerekiyor, ancak seyahat nedenleri arasında çalışma gibi bir ibare olmadığından 199 veya e-devlet üzerinden seyahat belgesi için başvuru yapamıyorum.
200 numaralı izmit-kartal hattını veya marmaray'ı kullanmayı düşünüyorum, marmaray tuzla durağında polis kontrolü yapılıyormuş, otobüs ise polis kontrolüne girerse teker teker yolcuların belgelerine bakılıyormuş.
155'ten ikametgahın böyle bir durumda yeterli olduğu bilgisini aldım.
bu bilgiyi doğrulayabilecek olan var mıdır aramızda? sigorta dökümünü ve ikametgahı yanımda bulundursam sorun yaşamadan geçebilir miyim istanbul'a?
teşekkürler şimdiden.

edit: e-devlet üzerinden diğer seçeneğini işaretleyerek başvuru yaptım. dosya ekine ikametgah ve sgk kaydımı ekledim.

iki saat içinde red geldi, ancak detay olarak aşağıdaki metin var:

20.05.2020: • Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahiplerinin ikamet ve işyerlerinin farklı illerde bulunması durumunda iller arasındaki giriş/çıkışları; bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmek şartı ile yapabilecektir.

benim anladığım kadarıyla iş nedeniyle şehir değiştiriyorsanız ikametgahınızın ve iş yerinizin giriş yaptığınız şehirde olduğunu kanıtlamanız yeterli oluyor, ekstra bir onaya gerek yok.

tabii kontroldeki memurun bundan haberi var mıdır bilemem swh

 
benim de ikametgahım ve iş yerim istanbuldayken eskişehirden dönmek istediğimde 199daki kişi izin almak zorundasın dedi.izin reddedildi, iş yerimden çalışma belgesi çıkardım öyle başvurdum ve 199la defalarca konuştum sonunda onayladılar ve seyahat ettim.


  • tuborg yesili  (20.05.20 12:17:10) 
sizin ikametgahımız ve işyeriniz aynı ilde değil mi? beni de bu maddeyle reddettiler çünkü okuduklarını anlamıyorlar.cidden şaka gibi ya. aynı ildeyse bu maddeye tabi değilsiniz ve izin almanız gerek.

bu istisna x şehrinde ikametgah edip y şehrinde çalışanlar için. x şehrinde ikametgah edip x şehrinde çalışanlar için değil.
  • tuborg yesili  (21.05.20 12:00:17) 
  • sting  (24.05.20 12:13:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.