[]

HGS hakkında birkaç soru

Merhabalar. Ben değil ama babam HGS kullanıyor, birkaç sorunla karşılaştık ve sizlere bir sormak istedim.
1) İçerisinde yeterli bakiye olan HGS ile otobana çıkarken polis HGS geçiş noktasını kapatmış ve geçişi OGS'den vermiş. O tarihler için hareketlerde ceza görünüyor. Polisin OGS'den geçirdiği geçiş için nasıl HGS'ye ceza kesilebiliyor?
2) Bu nedenle HGS'ye bakınca kara listede görünüyor ve HGS mobil uygulaması üzerinden hiçbir bilgiye, ne bakiye ne ceza ulaşamıyorum. Bir tane "-" işareti var ve daha önce sürekli kontrol ettiğim HGS'ye girip bakamıyorum uygulamadan.
3) Ceza varsa da içine para atalım, belki normale döner dedik, girdim yine bu mobil uygulamaya, 50 lira yükleme için 3 lira hizmet bedeli dedi. O saçmalık nedir? Bunun kazıklanmadan yüklenme yolu var mı?
4) Yükleme yapmamıza rağmen PTT sitesinde bakiye güncellendi ama e-devlet üzerinde güncellenmedi. Cezalar da olduğu gibi duruyor.

Bu sistemin mantıksız çalışma mantığını anlayan bilgi verebilir mi? Bunu nasıl kullanmak lazım?

 
1) HGS ve OGS farklı sistemler. Ortak gişeden geçmiyorsanız OGS'den geçişi HGS otomatik düşmüyor maalesef. Benim de arkadaşım benim arabayla (ne ogs ne hgs varken) OGS'den geçip gidip ptt'den hgs alıyor. Doğal olarak sistem otomatik düşmüyor. 11 katı ceza ödemiştim. Geçiş 2 liraydı, ceza 22 liraydı. 7-8 yıl önce olan olay. Polis bunu akıl edememiş. Sistem otomatik ceza kestiği için böyle bir mağduriyet oluşmuş. Karayollarını arayıp bir sorun bence. Böyle saçma şey olmaz. İtiraz ederseniz o tarihteki kamera kayıtlarına göre belki ceza iptal olur.

2) Burada soru yok ama sistemler farklı olduğu için OGS geçişinin cezası HGS sisteminde görüntülenmez. Karayollarından bakmayı deneyin. En kötü eve tebligat gelecek ceza ile ilgili.

3) 3 lira hizmet bedeli var maalesef. Bence de aşırı saçma. Hangi hizmet, neyin bedeli? Uygulamadan otomatik yüklüyoruz zaten. Bunu aşmanın tek yolu sanırım PTT şubesinden ödeme yapmak. O zaman kesinti yoktu hatırladığım kadarıyla.

4) e-devlete daha geç düşer yükleme ama ceza otomatik ödenmez. Dediğim gibi OGS sistemi farkı. OGS alıp ona yükleme yaparsan ordan otomatik düşer.
  • himmet dayi  (20.05.20 11:37:17 ~ 11:37:28) 
webihlaltakip.kgm.gov.tr

buradan sorgulama yaptığınızda birşey gözüküyor mu?
  • inheritance  (20.05.20 12:02:56) 
hgs ve ogs farklı sistemler ama hgsli olmama rağmen bilerek ve isteyerek ogs gişesinden geçtim. ceza vs. yazılmadı. 2 hafta sonra hgs bakiyemden düştü.

hizmet bedeli vermemek için bankadan hgs almayı planlıyorum.
  • sutlu nescafe  (20.05.20 12:55:16) 
Sanırım 50 defa falan HGS etiketiyle OGS gişesinden geçmişimdir, HGS etiketinde bakiye olduğu sürece sıkıntı yaşamazsın oradan düşer; HGS etiketinde bakiye yoksa ve takip eden 15 gün içinde bakiye yüklersen yine oradan düşer, ha bu sisteme geç yansır ama dediğim gibi bakiye varsa ya da takip eden 15 gün içinde bakiye yüklediysen ceza ödemezsin, ceza olayı 15 günü geçip de hala ödeme olmadıysa gerçekleşir. Bununla birlikte gri liste beyaz liste siyah liste konusu düşündüğün gibi bir şey değil o liste daha çok HGS etiketindeki bakiyeye göre değişiyor. Yani siyah ya da beyaz listedeysen, 50-60 lira bakiye yükleyince yine gri listeye geçebiliyorsun.


  • angelus  (20.05.20 13:20:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.