[]

0-14 yaş sokağa çıkma izni - bu ne saçmalık?

abi çok değil daha geçen yaz (ve ondan önceki bütün yaz mevsimlerinde) bütün uzmanlar televizyonda orda burda bas bas bağırırdı "güneşin en dik geldiği 11:00-16:00 saatleri arasında güneşe çıkmayın" diye. yanlış mı hatırlıyorum oğlum ben? her yaz bangır bangır bunu söylemezler mi?

ama bakıyoruz, el kadar çocuklar için sokağa çıkmak için verilen iznin saatleri 11:00-15:00 arası. hadi atlayıp bi ormana, ağaçlık bir mesire yerine götürelim dersen yooohh yürüyüş mesafesinde olacak.

ulan ben ankara'nın göbeğinde yürüyüş mesafesinde gölgeliği nereden bulayım? hani o saatlerde güneşe çıkmak sakıncalıydı? geçen hafta el kadar çocuğum 2 saat içinde cayır cayır yanmış, acısından gece uyku uyuyamadı, şimdi de soyuluyor. kafasına şapka takmayı akıl edip, güneş kremi almayan kafama da tüküreyim.

hafta içi o saatlerde çocukcağızı dışarı çıkarabilecek ebeveynlerinin çalışıyor olmasından hiç bahsetmiyorum bile.

hayır yani çok mu zor ne bileyim bi akşam serinliğinde falan çıkarsak, hem mesai bitmiş olsa? izin zamanı belirlerken çok mu zor acaba bunu düşünmek?

 
aynen öyle. çok saçma. yaşlılar için belirlenen saatler de tehlikeli.


  • sutlu nescafe  (20.05.20 03:25:31) 
Nereden baksan elinde kaliyor haklısın +1


  • basond  (20.05.20 07:02:18) 
geçen işim vardı kocaman adamım, hava da çok aşırı sıcak değildi, saat 10 da çıktım 2 de eve geldim yürümek zorunda kaldım bayağı bir, yüzüm ensem falan acayip yanmış. acıyor bayaa.


şunu farkettim, polisler karışmıyor artık eskisi kadar, evet site içine geliyolar ama kimse dinlemediği için, sadece iki siren çalıp gidiyolar. insanlar da bezmiş olacak ki kimse polis falan takmıyor, polis de üstelemiyor.
  • hem şişko hem deli  (20.05.20 07:55:29 ~ 08:03:33) 
daha bu sabah aynı şeyi düşündüm, çocuğum olsa çıkarmam. otursun evde zıplasın. bugün biraz serinledi gerçi hava, çok şükür sadece 41 derece olacak.
yaşlılar için de aynı durum geçerli. geçen pazar bütün yaşlılar sokaktaydı ve 43 dereceydi. arizona kertenkelesi gibi hepsi bulduğu banka çöktü kaldı. zaten hepsi ya tansiyon ya kalp hastası. corona bulaşmasın derken sıcak çarpmasından öldürecekler nüfusun yarısını. bilim kurulunda henüz o kadar bilimsel düşünebilen analitik zekaya sahip arkadaş yok heralde.

  • halanne  (20.05.20 09:40:11) 
Tamam da D vitaminini ancak o saatlerde alabiliyorsun. Kaç haftadır doğru düzgün güneş görmemiş insanlar...


  • malheiros  (20.05.20 09:46:19) 
Malheiros +1

Evde kaldigimiz sure boyunca hepimiz D vitamininden yoksun kaldik, ki ne kadar hayati bi vitamin oldugu ortada.

İki ucu boklu degnek gibi bir sey iste.
  • msb  (20.05.20 10:52:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.