[]

Asus n550jv laptop aşırı yavaş nedeni ne olabilir?

Yani bilgisayarın açılmasından tutun kapanmasına, çalıştırabileceğinden çok daha performans isteyen oyunları bile donarak oynatıyor.

1) nvidia geforce 750m ekran kartı var içinde ama fotoğrafta da görüşdüğü üzere intel grafik çıkıyor, aygıtlarda bile geforce 750m gözükmüyor bunun nedeni ne olabilir? Acaba ekran kartını mı okumuyor laptop? Bir de gt 750m hangi oyunları orta seviyede çalıştırabilir mesela gta 5, fifa 20 çalıştırabilir mi?

2) laptopu aldığımdan beri böyle yavaş neredeyse yapabileceğim bir şey var mı bu aşırı yavaşlığa?

3) yoksa laptop özelliklerim gerçekten çok mu kötü?


4) bir de laptop oyun oynamazken bile çok ısınıyor mesela şu an cpu 94 derece gösteriyor anormal geldi.


12 gb ram var.

fotolar yan yüklenmiş kusura bakmayın.

 
ssd taktınız mı? ssd takarsanız çoğu sorununuz gidecek.

ekran kartına bir şey yapamayız tabi.
  • ozdek  (20.05.20 00:53:28) 
Driver kurdunuz mu hocam?
750m ile gta5 i düşük orta arası oynarsınız.
Ama bu devirde bir ssd şart
  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (20.05.20 00:58:45) 
1) cpu-z takdir edersiniz ki işlemci ile ilgili olduğundan işlemcide entegre olan grafik kartını gösteriyor. onun kardaşı gpu-z yazılımını indirirseniz 750m görürsünüz. gta 5'i orta-düşük ayarlarda oynatabilir. fifada düşük olabilir, belki çözünürlüğü düşürmeniz gerekebilir. gta 5 epic de bedava. indirin deneyin.

2) aldığınızdan beri yavaş olmaması lazım aslında. ssd +1 ssd takın mutlaka.

3) değil. işlemci i7-4700hq 8.-9. nesil i5'e denk gibi.

özet: ssd tak hocam. alet günlük işler için iyi.
  • fezagezgini  (20.05.20 01:00:07) 
Şarjda kullanıyorsunuz değil mi oyun oynarken falan?

Bir de sağ alttaki batarya ikonuna sağ tıklayıp güç seçeneklerine basar mısınız, güç modu güç tasarrufunda falan mı duruyor acaba?
  • ananiyimioguz  (20.05.20 01:01:20) 
@ozdek, ssd takmadım, ama takacağım gibi duruyor bu gidişle.

@milletin efendisi, yani ekstra bir şey yapmadım, ama şimdi gpu-z kurunca 750m gözüktü.

@fezagezgini teşekkür ettim. Mesela şöyle söyleyeyim bilgisayarı kapata basıyorum laptop bildiğin 1-2 saat kapanmıyor ekran kapanıyor ama hala çalışıyor bilgisayar bunun gibi sorunlar var.

@ananiyimioguz evet güç tasarrufundaymış, şimdid dengeliye aldım sağol.
  • jedijedi  (20.05.20 01:37:41) 
Ssd mutlaka takın. Laptopta başka şeyleri değiştirmek pek etki etmez. Oyunlarda düşük ayarda açabilir. Veya eski oyunlara bakabilirsiniz.


  • Topalordek  (20.05.20 02:32:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.