[]

kasa toplamak

render için laptop yerine kasa toplamaya karar verdim.

marka bir sistem mi?
toplama bir sistem mi?

yoksa her parçasını başka yerden tedarik edip bir sistem toplamak mı daha mantıklı olur?

marka sistemin avantajı garanti ve soğutma sorunlarının olmaması ama daha pahalı yani düşük sistem.

hazır toplanmış sistemlerde özellikler daha yüksek ama firmanın elde kalan parçalardan mı yaptığını bilmiyorsun.

kendim toplasam sadece parça garantisi ile uğraşırım birde vida, macun vs vs çeşitli aparatları bu ortamda elde etmek zor cidden.

nasıl düşünmek gerekiyor?

ekran kartı önemli benim için.

 
bazı sitelerde parçaları siz seçiyorsunuz, isterseniz montaj hizmeti de veriyorlar galiba. o tarz bir şey düşünebilirsiniz.


  • fezagezgini  (19.05.20 20:16:14) 
ben teknobiyotikten 2 kere hazır sistem aldım, sorun yaşamadım. hazır sistemler daha ucuza satılıyor, aynı bileşenleri toplama sihirbazından seçince daha pahalıya geliyor. sana bileşenlerin garanti belgelerini ve içinden çıkan aksesuarlarını gönderiyorlar zaten; elde kalan parçadan yapmak gibi bir riske bilinen markalar girmez. kaldı ki biraz uğraşsan bileşenler daha önce kullanılmış mı sıfır mı yazılımsal olarak anlayabilirsin.


  • Bruce  (19.05.20 20:16:33 ~ 20:18:13) 
kayseri'de kurulmuş ve orta mahalle düz sokakta faaliyet gösteren ışık bilgisayar ve internet kafe gibi bir yerden almıyorsanız bu yazdıklarınızla ilgili biraz fazla hayıflanıyorsunuz.

tüm parçalar orjinal kullanılır ve sizin için kutusundan çıkarılır ve montajlanır. öyle elde kalan falan parça aman aman diyeyim.

hiç güvenmiyorsanız vatan'ın oem bölümüne gidin gözünüzün önünde toplasınlar. fiyatları da çok anormal değildir piyasaya göre.
  • ozdek  (19.05.20 21:33:01) 
2 yıl önce inventus'tan aldım, toplattım. Ekran kartı ve ssd'yi ayrıca alıp kendim taktım. (gpu'yu amazon amerikadan getirttim, kargo vergi dahil daha ucuza gelmişti)

marka sistemde soğutma iyi demişsin de, o pek öyle değil ya. Sen git düzgün bi Noctua tower soğutucu al, i7 8700k'yı gayet soğutuyor mesela. Sıvı soğutmaya falan da gerek yok. (ha zaten sıvı kadar para veriyorsun o ayrı)

anakart + işlemci + power supply + kasa'Yı tek yerden alsan onlar toplar. Gerisini istersen kendin de takarsın.
  • nhk ni youkosu  (19.05.20 22:45:31) 
teknobiyotik'in sitesinden bir kasa beğendim güvenilir mi bilmiyorum.

gerçi hepsiburada ve n11 hesaplarında yorumlar iyi ama sozlukte kotu.
  • duyurukullanıcısı  (19.05.20 23:00:31) 
ryzen alıyosun. x570 çipsetli anakart alıyosun. kendine çok iyi bakıyosun. öpüyosun.


  • alperz  (20.05.20 00:23:37) 
parça önerisi haricinde soruya gelecek olursak: ben n11'den falan filan toparlayarak geçen ay bilgisayar yaptım kendime. hemen her şeyi farklı yerden aldım. ram n11'den işlemci hepsiburada'dan falansal.

parçaları belirle. hangisi nerede ucuzsa al. benim gibi mini itx kasa yapmıyorsan zaten bilgisayar toplamak iki vida sıkmaktan ibaret. vidalar falan hepsi parçalarla geliyor. bir tornavida bir masa yeterli.

macun mx-4 al geç. canavar gibi. soğutucuyu da arctic alırsan yanında geliyor zaten.
  • alperz  (20.05.20 00:26:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.