[]

Videoda hareket eden insana fotoğraf ekleme

Örneğin,dans eden birinin kafasının yerine başkasının kafasını yerleştirmek istiyorum.Dans eden kişi dans ederken kendi görüntüsünün asla görünmemesi gerekiyor.Yani videoya yapıştırdığım fotoğraf senkronize olmalı.Bunu nasıl yapabilirim.Bu tekniğin bir adı var mı ?




 
www.youtube.com

6 ay sonra bitirince bize de göster.
  • hem şişko hem deli  (19.05.20 16:47:07) 
hiç bilmeyen biri için çok zor.

motion tracking, gerekirse rotoscoping.

gerçekçi olması da çok zor. Şimdilerde yapay zekaya yaptırıyorlar "deep fake" diye, o nasıl oluyor emin değilim.
  • nhk ni youkosu  (19.05.20 16:50:17) 
zorluğunu bi yana bırakıyorum ben

mocha yazıyor, mocha, davinci resolve falan yazınca kafadan bilmem kaç binlik ekran kartı + 128gb ramlar havada uçuşuyor.

yani o sistemi bırak, ekran kartını alabilecek parayla gider sıfır golf alırım, hem de full aksesuar.

kolay zor olmasını falan etmen olarak bile saymıyorum yani.

ben motion tracking + smile koyar geçerim veya blurlarım. öyle gerçekçi falan imkansız yani. yeşil perde önünde tasarlayarak belirli bir standartta çekseydin o zaman tamam derdim.
  • hem şişko hem deli  (19.05.20 17:29:23 ~ 17:30:29) 
imkansızlık doğru ama sistem için o kadar büyük şey gerekmiyor. Yani arada görsel efekt işi yapıyorum, 10k'lık pc ile hallediyorum. i7 8700k, 32gb ram, gtx1080 ile rahatım genelde. Zamanında i7 işlemcili gtx850m mobil ekran kartlı 16gb ramli laptopta da -tabii bazı şeylerde zorlanarak da olsa- yapmıştım.

Yani isteyen bir şekilde yapar da, iyi sistemde vakit kazanıyorsun tabii.
  • nhk ni youkosu  (19.05.20 17:37:18) 
mocha pro 4 de video editlemek için çok uğraştım 16 gb ram vardı yetmedi, sonra bi baktım adamlar 64 gb ram ile yapamamış benim uğraştığım gibi bir şeyi. o programlar fena yani.

bilmiyorum ikisini de kurup inceledin mi, after effects de sorun yok dediğin gibi, c4d de hiç bieşy yapamazsan standart cpu render alırsın da davinci ile mocha psikopat.
  • hem şişko hem deli  (19.05.20 18:15:35) 
İlgilenenler için ayrıca :

m.youtube.com
  • Erva  (19.05.20 18:53:07) 
mocha ile masklıyorum evet, eğer removal kısmını falan kullandıysan doğru olabilir onu hiç kullanmadım. Mocha ile kesip track edip afterda siliyorum sileceğim şeyi.

Davinci rahat yahu, çok kullanıyorum Premiere'i bıraktım hatta o yüzden. Fakat h264 dosyalarla çalışıyorsan cpu'ya yükleniyor, prores veya dnxhr (veya arriraw vs.) codeclerle çalışırsan ekran kartını iyi kullanıyor. Gtx1080 ile hiç sıkıntı yaşamadım 4k videolarda. Arkadaşım son çıkan Blackmagic pocket 6k ile film çekti, onda amd bir sistem var ekran kartı yine gtx1080, o da hiç sıkıntı çekmedi. Bence sizinki codec sıkıntısı. H264-265 ile çalışmak zor.
  • nhk ni youkosu  (19.05.20 19:14:22) 
Deepfake?


  • kambek  (19.05.20 19:36:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.