[]

italya-turkiye arası ihracat ve is yapamama sorunum

Simdi olayı özetlemem gerekirse ben Italya'da çeşitli organizasyonlar yapan bir şirketin, Turkiye ile yaptigi bir is anlaşmasında Italyan şirketin tercumaniyim ve Turkiye'deki şirketle ilgili tüm yazışma, kontrat vs benim tarafimdan yürütülüyor-du. Plastik veya cam sise atildiginda sokak hayvanlarına kuru mama veren ve turkiye menşeili bu otomatın Italya'daki tek ve resmi distribütöruyuz. Bu bağlamda resmi anlaşmamız da var. Kendilerinden 1 adet makina aldık, ancak Turkiyedeki bu makinanın mucidi ve şirketin sahibi beyefendi ekim ayında ödemesini yaptigimiz ve kasim ayında teslim edilmesi gereken makinamızı hala teslim etmiş degil.

Italya'da sokak hayvanları Turkiye'deki gibi yaygın olmadıgı icin biz sosyal sorumluluk projesi altında yilbasi zamanı bir lansman ile bu makinayı Roma'da bir okula hediye etmek ve cocuklara sosyal bilinç kazandırmayı amaclamistik. Bos sise atildigi takdirde kuru mama yerine kursun kalem ya da silgi veren bir versiyonuyla değişmesini istedik, ayrıca güneş enerjisi ile calistigi söylenen makina icin ekstra pres ücreti (makinanın nerdeyse yarisi kadar bir ekstra) de ödedik ama Türkiye tarafı isi o kadar uzatti ki sayesinde aylardır para da kazanamıyorum çünkü mesajlarıma cvp vermediği gibi, kanuni haklarimizi arayacagiz dediğimde turkiyede bu isler 5 yıldan önce çözülmez gidin arayın gibi bi cvp verdi. Ben simdi bu adama ne yapayım?

Italyanlara mahcup olmam bir yana(sonuçta benim ulkemde donuyor bu mevzu), yaptıgım isten zerre keyif almamam bi yana, para isteyecek yüzüm olmaması bir yana, zira insanlar makina bekliyor ama ben adam cvp vermiyor hariç bir ceviri yapmıyorum dogal olarak ne talep edicem yani. Gercekten biliyorum ki bu isler öyle kolay çözülmez zaten mevzu ödenmiş 2000 kusur euro da degil artık ortada ciddi bi itibar sorunu var ve ayrıca italya'nin çeşitli sehirlerinden de makina talebi alıyoruz ihracatını yapmak icin ancak daha kendi makinamız gelmemiş, adamlara ne diyelim. Ben italya tarafı ne durumdayız diye mail alıp turkiye tarafına iletiyorum, tr tarafi kapı duvar. Pandemi de bahane edildi simdi üstüne aylardır boyleyiz. Akil istiyorum.

 
Geçmiş olsun.
Kuzenimin bir ufak fabrika /atölyesi var ve italyadan bir kaç makine almıştı.
Kurulumda sorun çıkardılar. Arızalar düzgün müdahale etmediler vs hep zarar.
Geliyorlar güya yapıyorlar bir hafta sonra tekrar bozuluyor vs. Herkes suçu başkasına atıyor.
Bir gün servis ücretini ödeyerek çağırdı (garantili makine ama aynı şeyi dediler, yasal yolla çöz istersen diye)
Bunları kuzen kapattı makinelerin olduğu odaya kilitledi kapıyı. Dedi size günde iki sefer yemek, bu iş düzgün bitmeden sopa yemeden çıkamazsınız. Ya makine çalışacak ya da hastane. Sonra polise gidip şikayet edersiniz.

Bir daha rutin dışında servis ihtiyacı olmadı :)
  • kisa  (19.05.20 16:25:31) 
@kisa iste ne gerek var yani 2020 yılında boyle seylere, herkes isini layikiyla yapsa nolur sanki, yollasa keske makineyi, satışlara baslasak, hem ulkem kazansa hem ben kazansam ayrıca bu tarz bi is yapiyor olmanın da kisisel tatmini var tabiki benim açımdan.


  • slalom  (19.05.20 16:39:08) 
2000 küsür euro için dava açmaya değmez cidden. bi şekilde adamdan makinayı alıp alternatif tedarikçi bulsanız ?

italyanlar da sağlam kazık değildir bu arada. çok da güvenmeyin.
  • kveldulv  (19.05.20 16:48:46) 
@kvelduv herhangi bi milleti genellemekten çok hoşlanmıyorum o yüzden durumlar uzerinden gidersek su an hem italyanlar hem ben mağdurum yani adam makinanın fotosunu, videosunu yollasa, su aşamadayız, su sekilde calisacak, su tarihte yollicam vs dese ben de isime bakıcam ve calismis olucam. ama yapmıyor. tabiri caizse sikine takmiyor.


  • slalom  (19.05.20 16:51:24) 
slalom hocam
ticari müşavirliğe yazın roma ticaret müşaviri adama ulaşsın
insan gibi neden teslim edemediğini söylesin
parayı iade etsin adam gibi yaptırırsınız baska yere
  • kingcyrax  (19.05.20 17:58:57) 
Bu arada son çare olarak ita konsolosluk ticari ateşe fln deneyebilirsiniz, ordan gelince tırsar biraz da, o kurumlar da uğraştırıcıdır. Bence tatlı dille sorunu öğrenmeye çalışın, şu devirde kimse ihracat fırsatını tepmez, altında ne sebep var bi bakın. Daha para isterse vermeyin. Bi dahaki işlerde de güvenilir ödeme yöntemleri tercih edin ilk kez iş yapıyorsanız. L/c vb


  • kveldulv  (19.05.20 18:15:24) 
türkiye'de bağlı olduğu ihracatçı birliğine şikayet dilekçesi yazın, telefonla arayın


  • bir soru sorcam  (19.05.20 18:55:14) 
Linkedinde rezil etmek en güzeli.


  • tribinisiktigiminkoalasi  (19.05.20 19:55:33) 
herkese çok teşekkür ediyorum <3


  • slalom  (20.05.20 13:17:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.