[]

market alışverişi yarın mı çarşamba mı?

merhaba,

market alışverişi yapmam gerekiyor bir sonraki sokağa çıkma yasağından önce. bana yarın en boş gün olur gibi geldi ama oylarınızı alayım dedim.
19 mayıs?
20 mayıs?
21 mayıs?
hangisi sizce?

 
20 veya 21, iftar saati


  • elorelia  (19.05.20 01:12:24) 
Acil ihtiyaçlarınız yarın halletme imkanınız varsa halledin bayram diye haftaiçi marketler yine yağmalanır.


  • murtiii  (19.05.20 01:52:45) 
18 mayıs saat 10:00 ile 16:00 arası marketler , fırınlar, tekel bayileri, manavlar vb açıktı.

buna nazaran bim'in önünde yaklaşık 50 kişilik kuyruk, şok ve a101de de kapıdan girdikten itibaren bitmeyen kasa sırası vardı.

yarın saat 10:00 ile 16:00 arası yürümek kaydıyla(polisler araçla çıkanlara çok sıkı denetim uyguluyor istanbulda, 500 metre arayla 3 er tane çevirme ekibi gördüm, gidiş geliş, evrak sormadıkları 1 araç bile olmadı. tabi izniniz yoksa ceza yazıyolar.) , maskenizi de takıp herhangi bir market, fırın, manav vb gidebilirsiniz ama kalabalık fena yani.


bu marketlerdeki kalabalığı şöyle yorumluyorum, alışveriş edenlerin %90ı yoğurt, gofret, kola, temizlik malzemesi, kozmetik malzemesi gibi şeyler alanlardı. yani gerçekten gıda olarak tabir edilebilecek, makarna, su, et tavuk, yağ , bakliyat gibi şeyler değil. olay aciliyeti olması da değil, sırf yasağı delmek.

cidden ya içerde klima çalışıyor diye sırf beklemek amacıyla giren insanlar gördüm.

bir de yeni strateji geliştirmişler, dışardaki herkesin elinde rulo yapılmış bez bim, şok torbası :) pasaport gibi, adam gitmiş 20 km yürümüş koşmuş gezmiş, elinde bim torbası, polis çevirirse markete gidiyorum diyecek hahah

20 ve 21 mayıs sabah erken gidersen pek problem olacağını düşünmüyorum, öyle bir alışveirş çılgınlığı panik durumu yok. dedim ya tek parça bişey almak için 45 dakka sıra bekliyor insalar genel olarak.
  • hem şişko hem deli  (19.05.20 02:07:18 ~ 02:12:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.