[]

hard disk çalışmama problemi

merhaba arkadaşlar. ne olur bana yardım edin. bir iş için kardeşimin western digital 4 tb my passport harici hard diskini macbook pro bilgisayara taktım.sorun olmadan kulandım ; ama çıkarırken çıkar demeyi unuttuğum için düzgün çıkarılamadı.daha sonra bilgisayara yine takınca hard diski görmedi, diskin de ışığı takarken yanıp hemen söndü,elimle dokununca içi çalışıyor ama ne ışık var ne de masa üstüne gelen bir görüntü var.aynı hard diskten başka da vardı, onu takınca sorun yaşamadım, çalıştı.onun kablosuyla bir daha bu hard diski denedim, yine aynı şekilde takıldığı an ışığı yanıp sonra söndü ve çalışmadı.

eğer düzeltemezsem kardeşime çok mahçum olacağım, içinde çok bilgi vardı.çözümü bilen varsa lütfen yardımınızı bekliyorum :(


 
başka bir bilgisayarda deneme şansınız var mı?
bu tarif ettiğiniz şekilde zarar vermiş olmanız çok düşük ihtimal ama imkansız değil. ben düşük ihtimale oynuyorum.

  • ozdek  (18.05.20 23:22:15) 
Evet başka bir macbook ta da denedim açılmadı, kafayı yiyeceğim, bir donanım kaldır dememekten bozulur mu hard disk :(


  • cranium  (18.05.20 23:30:32) 
Ama içi yine çalışıyor, o sebeple bozulmadığını düşünmek istiyorum ::


  • cranium  (18.05.20 23:32:12) 
macbook harici windows tabanlı pc de deneyin bir şeyi yoktur, tasalanmayın. harddiskimi hep güvenli kaldır demeden çıkarırım hala taş gibi çalışıyor. hatta çamaşır makinesinde 2 kere yıkanmış flash belleğim bile hala çalışıyor.


  • respect  (19.05.20 00:02:05) 
Sorunu hallettim arkadaşlar çok teşekkür ederim.disk izlencesine girip yardımı çalıştır dedim, sonra tekrar hard diski seçip sağ tıkladım, masa üstünde görüntüle dedim ve gözüktü çok şükür.


  • cranium  (19.05.20 00:32:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.