[]

Aslında kafa radyo diye bir radyonun olmaması

Sevgili arkadaşlar geçenlerde şöyle bir soru sormuştum;
eksiduyu.ru

Sanırım sebebini buldum ama anlayan arkadaşlara bi sormak istedim.

Şimdi üstün araştırma yeteneğimle şöyle bişey buldum

Öncelikle "kafa radyo" ismi "Kafa Grup Reklam Yayıncılık San. ve Tic. Lmt. Şti." isimli şirkete ait ama sadece ismi yani marka olarak. Bu şirket ise ; Candaş Tolga IŞIK isimli şahsa ait.

03.01.2019 tarihinde "Efem Medya Radyo ve Televizyon A.Ş" isimli şirket kendisine ait radyo olan “Anadolunun Sesi Radyosu” olan çağrı işaretinin “Kafa Radyo” olarak değiştirilmesini istiyor. Tabi bunu “Kafa Grup Reklam Yayıncılık San. ve Tic. Lmt. Şti.” unvanlı kuruluşun yetki verdiği “Mert Güçlü METE”nin çağrı işaretinin kullanımına izin vermesi ile yapıyor.

Şimdi akıllarda şu soru var "Efem Medya Radyo ve Televizyon A.Ş" kim ?
www.efemmedya.com.tr

Yönetim Kurulu Başkanı Gülay EFE
Genel Müdür Aliye KALMIŞ ŞİMŞEK
Ve sorumlu müdür ; Güçlü METE

Güçlü METE yi biliyoruz Muhtemelen Kafa Radyo kurulunca Efem Medya ... ünvanlı şirkete sorumlu müdür olarak atandı.

Yönetim kurulunu ve genel müdürü araştırdım biraz ve ilginç bişey buldum ;
Genel Müdür Aliye KALMIŞ ŞİMŞEK aynı zamanda
---"Medya İzmir Basın Yayın Reklamcılık San. ve Tic. A.Ş." (Anadolu TV, Müjde FM Ege) medyaizmir.com.tr
---"İyi Haber Yayın Organizasyon Ticaret A.Ş." (Müjde TV, Müjde FM) iyihaberyayinorg.com.tr

isimli şirketlerinde genel müdürü. Ayrıca ilgili şirketlerin web siteleri birbirine çok benziyor ve şirket yönetim kurulu başkanları Dr. Mustafa EFE Bu isim Efem Medya Radyo ... isimli şirketin Y.K Başkanı Gülay EFE ile aynı soyada sahip. (Ek Bilgi; Dr. Mustafa EFE "panoffect" isimli reklam şirketinin de sahibi)

ÖZET VE SONUÇ

"Kafa Radyoda arada"bu yayın yeniden iletim olarak yayınlanmaktadır" gibi bi anons çıkıyor" demiştim. Anladığım kadarıyla Türkiye'de yeni bir radyo kurmaktan daha kolay olan var olan radyoyu bir nevi kiralamak. (frekans satın almakla ilgili bir sorunda olabilir) Yani Kafa Radyo, Efem Medya Radyo ( Anadolunun Sesi Radyosu) üzerinden yayın yapıyor ve ilgili kanunlar gereği bunu belirtmek zorunda bu sebeple böyle bir anons çıkıyor.

SORULAR

1- Bu bilgilerde bir yanlışlık var mı ?
2- Radyo kurmanın en kolay yolu bu mu ?
3- Dr. Mustafa EFE yada başka biri sürekli radyolar kurup bunu başkalarına mı kiralıyor ?
3a- Yönetim Kurulu Başkanının bu radyolarda hukuki sorumluluğu var mı ? Yoksa asıl sorumlu "Sorumlu Müdür" mü ?

 
Frekans kiralama işi eskiden beri tv ve radyo işinde olan birşey, ama ilk sorduğunuz sorunun bununla alakası olmamalı.

Bahsettiğiniz "yeniden iletim" yanlışım yoksa tekrar yayınlarda, ya da seçilmiş eski programalrda var. Canlı değil banttan kayıt yani.

Bu da bana göre şundan dolayı olabilir;

Programcılar radyolardan maaş almıyor, yani çoğu almıyor aslında. İşi sponsorlarla götürüyor çoğu. Programcıların da çoğunun kendi şirketi var, belki de radyoya fatura bile kesiyor olabilirler, tabi ki tanınmış ve marka değeri olan programcılar.

Yani bu programcılar yaptığı programı o an çalıştığı radyo kanalında yayınlattığı halde hakları kendi ellerinde olabilir, farklı bir kanala transfer olduklarında hakları kendilerinde olan program kayıtlarından seçme kayıtları bu yeni kanalda yayınlayınca bu bahsettiğiniz "yeniden iletim" ibaresini koyuyor olabilirler.
  • John Bloor  (20.05.20 14:36:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.