[]

patlican pişirirken

yabancı tariflerde bizim gibi tuzlu suda bekletip acısı çıksın diye beklemiyorlar, doğrudan kullanıyorlar, kullandıkları patlican cinsi mi farklı yoksa acısına mı alışıklar merak ediyorum




 
Açılın taksonomi takıntılı insan geldi! Patlıcan yani Solanum bir cins zaten. Solanum melongena da tür ismi. Bundan melezlenerek üretilen birçok çeşit var bizde kemer, bostan, Gönen vb. Tr dışında da bir o kadar çeşit var. Melezleme esnasında buna dikkat edilerek üretim yapılmış olabilir ancak acılığa sebep olan en önemli faktör sulama rejimi. Ufacık bahçelerde yetişen baldan tatlı patlıcan yediğimi de biliyorum.

Önerim de tuzlu suda bekletmek değil dilimleyip sadece tuzlayarak suyu bırakmasını sağladıktan sonra bezle kurulamak.
  • beetlejuice  (18.05.20 17:23:43) 
hiç patlıcanı suda bekletmedim. biraz tuzlayarak hemen kullanıyorum. eğer içi çekirdekliyse ayırıyorum. şimdiye kadar acı patlıcana denk gelmediğim için acılığı çekirdeğin yaptığını düşünüyorum ve muhtemelen yanılıyorum, olsun.


  • denef  (18.05.20 19:00:12) 
annem artık patlıcanların eskisi gibi acılığının olmadığını söylemişti. Tohumdan mıdır başka bir şeyden midir bilmiyorum. Gerçekten de öyle acele ile yapıp hiç tuzlu suda bekletmediğimiz patlıcanlar da acı olmuyor.


  • kraldan cok kralci  (18.05.20 19:07:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.