[]

RC nasıl upgrade edilir?

Geçtiğimiz yıllarda basit bir crawler almıştım ve sürmekten çok keyif almıştım. Fakat çok hızlı gidiyordu. İki kademeli hız seçeneği olanları görüyorum YouTube'da. Bizim bu basit crawler'ı bu şekilde upgrade edebilir miyim? Hangi parçalar işimi görür? Servo vb parçalar görüyorum ama sanırım onlar teker dünüşleri için.

İstediğim şey basit: Bastığım zaman tek hızda gitmeyecek. Gazlama seviyeme göre hareket edecek.


 
bu hobiyle ilgilenmeyeli uzun zaman oldu,yanılıyor olabilirim.aklıma 2 çözüm geldi.
1.si kumanda ayarı. bazı kumanda modellerinde hassasiyet,güç gibi seçenekler ayarlanıyordu sanırım. ya da kumandada tetik hassasiyeti konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz.
2.si de motor. motorda kaç t(turn) olduğu yazar(10t 15t). onu arttırmak. T arttıkça hız azalır ve tork artar ; T azaldıkça hız artar ve tork azalır. touring için 4 - 5T ler kullanılıyordu. drift için 9.5- 13T arası kullanıyorduk. crawlerlar için de daha yükseği kullanılıyor.
bir de sanırım motorun ucundaki dişlileri değiştirerek yapabilirsiniz ama bu hem çok uğraştırıcı hem de diğer seçeneklere göre çok gereksiz olur. yapanı görmedim ama teknik olarak mümkün. yeni dişli (ve varsa kayış) sipariş etmeniz gerek
  • MtKrt  (18.05.20 16:27:13 ~ 16:30:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.