[]

Is yeri sorusu - Sorun kimde?

Merhaba,

Ekimde yeni departmanda ise basladim. 2 kisilik bir takimiz, cocuk ben gelene kadar her seyi tek basina yapmis vs.
ocakta 3 ay izne cikti. Ben bu 3 ay boyunca tek basima yonettim sureclerimizi. Ben baslayali3 ay olmama ragmen hic de kotu is cikardigimi dusunmuyorum ki yoneticim de bu sekilde dusunuyor zaten. Neyse. Tabi ki arada 1-2 hatam oldu (bir seye yanlis oncelik vermisim mesela, cok buyuk dramatik hatalar degil)

Neyse cocuk geri dondu. Dondugunden beri boyle bana stajyeri gibi davraniyomus gibi hissediyorum. Bugun bi toplantida “carsamba o yeni ozelligi ben test ederim, vaktim olacak gibi” dedi. Ben de sinirlendim sey dedim “vaktin olmazsa da problem degil, ben ustlenirim test etme isini cunku iki kisiyiz sonucta, birimizin vakti yoksa otekinin vardir” dedim.

Dondugunden beri bazi emaillerde beni cc’ye koymuyor, ben farkediyorim. Ben yazdigim maillerde “biz” “takim x olarak” “ben ve z” seklinde yazarken o “bana ulasabilirsiniz” “ben ilgileniyorum” vs seklinde yaziyor.

Cocuk senior, ben junior ama o benim ustum degil. Ikimiz konusurken de gayet iyiyiz yani ama arada bir rekabet var, hissediyorum. Yani yoklugunda herkesle tanistim, bir sure herkes ilk olarak bana geldi mesela, ben hep ona forward ettim mailleri, cevap atarken ccye koydum. Arada sey diyodu “Yler de hep sana geliyo artik oncelikle, vao” filan.

Sonucta ben sinir olmaya basladim, ne yapayim??

 
iki taraftan da durumu anlayabiliyorum, sonuçta o da senior olduğu için sana karşı egosunu tatmin etmek istiyor ki biraz kaba davrandığını da kabul ediyorum. bence biraz daha sabredip durumu gözle. Eğer aranızdaki o hissettiğin gerginlik geçmiyorsa medeni bir şekilde bunu anlatmanı öneririm kendisine. bu tür olaylarda iletişimi sağlam tutmak çok önemli, çünkü bi yerden buna başlamazsan geri döndürmek çok zor oluyor.


  • danniel bannier  (18.05.20 12:08:02) 
Durumu bilmiyorum ama kişinin kendi kariyeri/isi hakkinda olan endisesinin sana yansıması normal. Yasadim. Seni kendi isine rakip olarak görüyordur, is kaybi korkusu vardir.

Çözüm olarak kisiyle konustum, kendisinin işinde gözüm olmadığını vs anlattim.
Bence kisi dogru duzgun bir insansa en doğrusu açıkça konusmak.
  • logisticsmanager  (18.05.20 12:09:24) 
3 ayda işleri kotarmış olman, herkesle iletişimde olman vs canını sıkmıştır. ulan ben yıllarımı verdim gibi. hani herkes yerini bilsin, senden önce ben vardım gibi bi hissiyata bürünmüş olabilir.

her seni koymadığı mailde uyar, beni de cc'le lütfen. vs diye

yavaş yavaş yola gelecektir.
  • hushhush  (18.05.20 12:11:34) 
selamlar, üstte bazı arkadaşların dediği gibi konuşarak çözüleceğini sanmıyorum ben böyle durumların. bir insan ne ise o dur. karakter meselesi konuşarak çözülebilecek bir konu değil bence. bunları hayatında birçok farklı sektörde, yerli yabancı birçok farklı kişiyle çalışmış biri olarak söylüyorum. benim tecrübelerime göre ego konuları konuşarak çözülemez. çünkü karakteri sıkıntılı bu kişinin. onla konuşarak, onu doğru yola getiremezsiniz. bunun iki çözümü var. ya avrupa veya abd'deki gibi direkt HR'a ya da yöneticine gidip şikayet eder bir tonda konuşmadan durumu anlatmak. ya da daha bize özgü bir yöntem olan yıldırma/misilleme taktiği uygulamak.


  • makarnavodka  (18.05.20 12:19:05 ~ 12:21:49) 
Bence sabir edilecek bir sey yok. Konusarak ise baslayabilirsin. Olayin farkinda oldugunu ve bundan rahatsiz oldugunu lafi dolandirmadan kendisine soyle, bu nasil cazeriz diye yapici bir tutum takin. Cozum bulamazsan makarnavodka +1


  • Kirmizibavul  (18.05.20 13:07:53) 
Bence zaman kollayarak ve sabrederek artı sana gelen işleri layıkıyla yaparak yöneticinden ya da yönetiminden iç rotasyon isteyebilirsin ve farklı bir takımda/departmanda devam edebilirsin. Çünkü yukarıda arkadaşların yorumlarına katılmakla beraber bu tür durumlar insanı psikolojik olarak yıpratan durumlardır. Hem senin hem onun durumunu anlıyorum ve kolay olmayacaktır.

Bir de eğer karşı taraf buna açıksa arkadaşlığını ilerletebilir ve bu sayede birbirinizin hassasiyetlerini anlama yoluna gidebilirsiniz.
  • va  (18.05.20 13:53:14) 
sabredilecek bir durum yok evet.
maillere koymasını iste. iki kişiyiz biz i vurgula ki bunları yapmışsın zaten.
çaktırmadan yöneticine ispiyonlayabilirsin dolaylı olarak.
kendimi çok pasif, stajyer gibi hissediyorum vb. diye. yöneticinin aklı varsa x mi böyle hissettiriyor diye sorar zaten.

kendisi kusura bakmasın ama @va'ya ise kesinlikle katılmıyorum. hem beklemen anlamsız, hem de karşına çıkan her zorlukta iç rotasyon isteyemezsin. sorunlarınla yüzleşmek zorundasın.
  • kenarortay  (18.05.20 14:06:43 ~ 14:07:53) 
İkinizin de durumu zor. Bana enteresan geldi 3 ay izin alabilmesi. O izne çıkmadan önce bir bilgi aktarımı oldu mu? Olmadıysa senin gelmeni hiç beklememiş olabilir, senden bağımsız olarak yöneticisiyle iş yükü sebebiyle sorun yaşamış olabilir. Belki de "bensiz bi bok yapamayacaklar" tavrıyla 3 ay izin alıp dönüşte pişman olmuş olabilir. Hepsi ihtimal ve sizin bu konuda bir suçunuz olmasa da ceremesini çekeceksiniz maalesef.

İşyeri arkadaşlığı saçma bir şeydir. İşyeri çekişmeleri insanı yıpratır. Arkanızı kollayın. Size kıdemiyle patronluk taslamaması için yöneticinizi kendinize muhatap alın. Arada ortak işleri siz planlamak üzere toplantıya çağırın.

Yapacak çok da fazla bir şey yok, Allah yardımcınız olsun.
  • SiyamkedisiZorro  (18.05.20 14:22:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.