[]

adım adım konut kredisi

sahibinden bir ev için konut kredisi çekeceğim, blgisi olan varsa bana adım adım anlatırsa sevinirim.

aklımda sorular şunlar,

1. evi sahibinden alıyorum. para alışverişi nasıl olacak? bankaddan direkt adamın hesabına mı geçecek yoksa ben kendi hesabıma yatan parayı mı adama ileteceğim?

2. tapudaki alım satım bedeli benim bildiğim kadarı ile çekilen kredi tutarı üzerinden gösteriliyor. bu durumda belediyeden tekrar bir rayiç bedel almaya gerek var mı?

 
1- Siz herhangi bir şey yapmıyorsunuz. Banka tapunun üzerinize geçtiğinin teyidini aldıktan sonra sizden onay alıp parayı karşı tarafa geçiriyor (bu kısımda banka sizi koruyor)
2-6 ay önce ev aldım. Rayiç bedeli işlemi yapılmadı. Kredi çektiğim tutarı gösterdim burada bir değişiklik var mı emin değilim.

Şimdiden hayırlı olsun.
  • ned flanders  (18.05.20 10:31:54) 
önce bankaya gidiyorsun, kredibiliteni öğreniyorsun sonra adamdan tapuyu istiyorsun, tapuyu alıp bankaya gidiyor, kişisel bilgilerinle kredi başvurusunda bulunuyorsun. sonra kredi onaylanınca adamla birlikte tapuya gidiyorsun ve devri yapıyorsun. adam da senin bankan tarafından parasına sahip oluyor gidip çekiyor o prayı. Rayiç bedel falan hesaplatmana gerek yok çünkü kredi ile ev alıyorsun zaten, bir nevi evi banka alıyor, ipotek koyuyor, o biliyor zaten eksper var işin içinde. keş paraya alsaydın dediğin doğruydu. Ha evi çektiğin kredi tutarında gösterip tapu harcını aşağı çekebilirsin tabii, ama her iki tarafın da harcını sen ödeyeceksin, genel teamuller bu yönde :))


  • bugisme  (18.05.20 10:54:15) 
Geçen hafta konut kredisi çeken birisi olarak sıcağı sıcağına anlatayım;

1. Evi beğendikten ve ev sahibi ile anlaştıktan sonra kapora bedelini ev sahibine gönderip sözleşmemizi yaptık (Emlakçı aracılığı ile)

2. Bankaya gidip konut kredisi başvurusunda bulunduk banka şubesi bizden tapunun ekran görüntüsünü, ev sahibinin kimlik bilgilerini, telefon numarasını vs istedi mail olarak şubedeyken gönderdik şube sorumlusuna.

3. Kredi miktarımız satın almak istediğimiz evin bedelinin yarısı kadar olduğu için şube sorumlusu kişi eğer kalan kısmı bizim hesaba aktarırsanız daha iyi olur dedi o yüzden başka bankadaki paramızı çektik ancak yatırmaya yetişemedik araya da hafta sonu girdiği için Pazartesi direk şubeye gittik elimizde parayla.

4. Pazartesi şubeye gittiğimizde şube görevlisine yatırmak istediğiniz parayı elden nakit verirken (döviz olduğu için nakit götürdük) kredi ön onayınız çıkmış zaten dedi gülümsedi içimiz rahatladı, şube sorumlusu expertiz raporu için gerekecek masrafı (840 TL) hesabımızda tutmamız gerekecek dedi tamam dedik.

5. Hemen eksper gönderimi için işlem başlatıldı emlakçı arkadaşın telefonu şubeye verildi aynı gün eksper emlakçıya ulaşmış ertesi sabah birlikte gidip evi gördüler 3. gün eksper raboru bankaya ulaştı banka beni aradı şubeye gittik.

6. Şube sorumlusu arkadaş ipotek tapu işlemleri için sisteme giriş yaptı ve tapudan randevu alındı otomatik olarak ve randevu kodu oluşturuldu bu randevu kodu telefonuma da sms olarak geldi, randevu kodunu ve saatini emlakçıya ilettik. Eskiden bankadan ipotek belgeleri alınıyormuş bir çuval ancak artık bunlar elektronik olarak yapılıyormuş emlakçımız da şaşırdı hiç bir belge almadık bankadan, bazı bankalar hala eski usül devam ediyormuş. Biz de orada bir sürü evrak imzaladık kredi ile ilgili kaç imza attığımı hatırlamıyorum sonrasında kredi ödeme planını da aldık ve şubeden çıktık.

7. Emlakçı randevu günü bu kodla sabah tapuya gitti ev sahibi ile beraber ve işlemleri başlattılar, aradan 1 saat geçti ve telefonuma tapudan SMS geldi öğleden sonra 13:30'da tapuda hazır bulunmamız için.

8. Emlakçı ile beraber Ziraat Bankası ATM'sine gidip alım / satım vergileri yatırdık bulunduğumuz ilde hem alıcının hem satıcının verrgilerini alıcı yatırıyor niye bilmiyorum ama öyle o yüzden hepsini ben yatırdım ekranda görüyorsunuz kimin payını yatırdığınızı.

9. Ben ve ev sahibi tapuya gittik birlikte tapuya sadece beni ve ev sahibini aldılar geri kalanlar dışarıda bekledi, içeride tapu görevlisi benim kimlik bilgilerimi okudu ve şu şu evi satın alıyorsunuz kabul ediyor musunuz dedi evet dedim, ev sahibine sordu aynı şekilde ve ödemesini aldınız mı dedi (O anda arkadaşa Havale yaptım hesabına Kredi dışında kalan kısmı) evet cevabını verdi satıcı ve imzalar atıldı, 15 dakika beklemenin sonunda tapum onaylı imzalı şekilde bana verildi.

10. Ev sahibi ile birlikte banka şiubesine gidip geri kalan kredi kısmını banka şubesinde her iki tarafın onayı ve tapu belgesinin ibrazı ile ev sahibine direk ödedi banka ve teşekkürleşip çıktık.
  • solo  (18.05.20 10:56:16 ~ 11:02:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.