[]

Bayramda olası yasak hakkında yorumlar

Ekşiye bakıyorum bir kısım diyor ki yasak olmasın dini bayramı olması gerektigi gibi yaşaylım bi kısım diyor ki kesinlikle yasak olmalı. Bakıyorum bu iki ucun hangi siyasi tarafta olduklarını anlayamaıyorum. Kim neyi destekliyor şu an? Bir ara herkes yasak gelsin diyordu şimdi yok gelmesinciler daha fazla. Ben örneğin cehapeliyim ve yasak gelsin diyorum. Yasak gelmesin diyenler neyin kafasında onu anlamaya calısıyorum aslında.




 
burada yasak masak yok, günde 5 defa polis geliyor, çocukları, çocukların ailelerini, teyzeleri, gençleri, aklına gelen yüzlerce insanı kovalıyor.

gidin virüs var, hastalanırsınız, bize cezai işlem uygulamak zorunda bırakmayın, kendinizi düşünün, sağlığınızı düşünün, ailelerinizi düşünün diye günde en az 5 sefer geliyor, tek tek göndermeye çalışıyor.

burası da 20 konutluk bir site , yani öyle dehşet büyük bi yer de değil.

polis arabası sitenin alt caddesindekileri kovalıyor, adamlar lütfenden kalkıp gidermiş gibi yapıyor, polis sitenin üst caddesine geçtiğinde oradan kalkıp aşağı iniyolar.

sabahın 9undan gecenin 3 üne kadar, akşam iftardan sonra bir de çay muhabbetine başlıyolar.

bu dediğim insanların arasında akp seçmeni olmayan tek kişi bile olduğunu sanmıyorum, malum kesim çünkü.

bence yasağı kaldırsınlar. benim için yasağın kalkması demek evden çıkmak, fink atmak, milletin kalabalığın ortasına dalmak, denize havuza gitmek, yazlığa gitmek değil, yine haftada 1 gün markete gideceğim. yine çok sıkılırsam maskemi takıp kimseye yanaşmadan bi tur atıp geleceğim.

benim gibi düşünen çok insan vardır burada.
  • hem şişko hem deli  (18.05.20 09:56:32 ~ 09:58:07) 
Yasak kalkınca kendinizi. Kollayaniliyorsaniz 1hem şişko hem deli gibi, kalkması avantaj.
1 ayda (tabi sallıyorum) hayvan gibi yayılır virüs. 2 3 ayda da ölen ölür kalan sağlar bizimdir olur. Sonra hastalanirsaniz da (yine bence) daha tecrübeli ekip tarafından daha sakin zamanda tedaviye alinirsiniz

  • kisa  (18.05.20 11:00:38) 
Kalksın ya da kalkmasın demiyorum. Tedbiri bırakmadan gevsetilmesi taraftarıyım ama tedbiri denetleyecek mekanizma olmadığı için böyle bir şeyin mümkün olduğuna inanmıyorum.


  • kisa  (18.05.20 11:02:03) 
Yasağın bilinçli insana faydası yok anlayın. Zaten dikkwt ediyor. Sosyo ekonomik seviyesi düşük muhitlerde kimsenin dikkat ettiği yok. Misafirlikler, iftarlar gırla gidiyor. Bu saatten sonra sokağa çıkma yasagini savunan kendine işkence eder.


  • fikox  (18.05.20 13:07:11) 
Yasak gelmemesi demek, toplum baskısıyla herkesin dışarı sürüklenmesi demek. Bayramda yasak olmazsa aileler ağlaya zırlaya herkesi iftara, bayram muhabbetine çağıracak. 3 kişi hayır diyebilse 5 kişi mecburen gidecek. Gitmek istemeyenler de mecburen sürüklenecek. Yasak olursa en azından herkes mecburen evde oturuyor, sokağa çıksa bile ilçe değiştiremiyor, vs vs. O yüzden kesinlikle yasağı savunuyorum ben de yoksa temmuzda bunun önünü almamızın imkanı yok. Sırf git dedenin elini öp muhabbetlerinden ciddi kıyım olur.


  • roket adam  (18.05.20 13:28:18) 
"İki aydır dışarı adımını atmamış Ayşe teyze bayram ziyaretine gelmiş yeğenine kapıyı açmayacak mı? Yeğen sonra "ya biz bayramda gittik bir şeyi yoktu, apar topar gitti, yaşlıydı, şekeri de vardı, hem Ahmet amca yanına çağırdıysa demek" diye anlatacak başka birini öptükten sonra." +100

Tam olarak böyle olacak yasak olmazsa. Sokağa çıkma yasağı en azından mobiliteyi kısıtlıyor, arabaya doluşup kapı kapı bayram ziyareti falan yapamaz insanlar.
  • kobuzchu kiz  (18.05.20 14:23:31) 
Konunun o parti bu parti ile ilgisi yok, cehalet ile ilgisi var. Eğitimsiz, cahil kitlede Akp desteği çok daha fazla, bu gözlemlerin nedeni o olsa gerek.
Mesela isveç'te hiç yasak yok, ama toplum bilinçli, eğitim seviyesi bize göre çok yüksek, insani gelişmişlik indeksi almış yürümüş. Bu yüzden az vaka var. Bu yüzden orası İsveç, burası da Türkiye.

  • ebabil curnatasi  (18.05.20 14:31:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.