[]

Kedime nasıl kilo aldırabilirim?

6 yaşında dişi bir kedim var ve bebekliğinden beri zayıf. Öyle çok çelimsiz değil ama karnı biraz içine göçük sürekli. Bir sağlık problemi de yok. Dişi kedilerin erkeklerin gibi iri bir görünüşü olmuyor biliyorum ama ben biraz karnı şişsin, biraz kilo alsın istiyorum.

Mama olarak hep royal canin kullandım. Mamayı ölçülü vermiyorum. Mama kabı hep dolu, kendisi acıkınca gidip yiyor, pis boğazlığı yok. Ama kilo almıyor.

Sürekli kaka-çiş yapıyor. Kıvamlarında sorun yok Bağırsakları düzgün çalışıyor.

Maması tahıllı bir mama olduğu için acaba proteinli mama mı denesem dedim ama kaç kilo alıp da denersem farkı görebilirim bilemedim.

Proteini yüksek tahıl içermeyen mamaların kilosu 70tl üstü olmuş. Onun yerine direkt balık tavuk falan alsam daha mı iyi olur acaba?

Çok fena yemek seçiyor. Küçüklüğünden beri yaş mama sevmez. Peynir ve zeytin dışında pek ev yiyeceği yemiyor. Arada balık ve tavuk veriyoruz ama bazen yiyor bazen yemiyor. Farklı mama deneyince de pek alıştıramadık gerçi. Karıştırsam bile aralarından ince ince eski mamasını ayıklayıp yiyor, yenisine dokunmuyor. Yiyecek konusunda aşırı seçici ve inatçı.

Ben bu hayvana nasıl kilo aldırtacağım :) Protein diye yumurta haşlayıp verdim bugün, yemedi. Artık balık testlerine geçeyim diyorum..

 
O yapısal olarak öyle. Bizim kedilerimizden biri de incecik hafifcecik. Üstelik erkek. Dişi kedimiz de hafifti ama biraz strese girince kilo aldı. Üçüncü kedimiz kilolu dombili biraz. Hepsi aynı stresi aynı anda aynı süre boyunca yaşadılar (eve misafir kedi geldi) hepsi kendi yapısına göre tepki verdi. İncecik kedimiz hiç kilo almadı. Dişimiz azcık kilo aldı. Dombilimiz azcık zayıfladı. İlginçler yani. Sağlık sorunu yoksa hiç elleme derim.


  • muhayyer divan  (17.05.20 22:51:24) 
Yaş mama sevmez demişsiniz, schesir denediniz mi? Benimki de hepsini sevmiyor ama sevdiği bir yaş mama bulunca onu hep yiyor. Kuru mamada denemediyseniz proplanın balıklı kısır mama çeşitlerinden ya da nd düşük tahıllı kısır mamasını deneyebilirsiniz. Balık tavuk haşlamayla ilgili emin olamadım, bizimkine ne yapsak yediremedik o şekilde. Bir de kendiniz yemek yapacaksanız bir yandan kuru mama vermeye devam edin, yoksa taurin yetersizliği çok riskli kediler için. Bir de barf diyette iç organ kemik vs de yemeleri gerekiyor, bunları yiyebilmesi için çiğ olması lazım vitamin mineral eklemek falan zor iş. Takviye olarak verin tavuğu balığı yiyorsa.


  • slow like honey  (17.05.20 22:56:17) 
Kedi sağlıklı, çelimsiz değil, sapasağlam. Niye kilo aldırmak istiyorsunuz?

Kısır mı bu arada? Kısılaştırınca kilo alıyorlar genellikle.
  • kobuzchu kiz  (17.05.20 23:36:38) 
once veterinere goturun. normalse keyfi davranmayin. fazla kilo once karaciger yaglanmasi sonra bagisiklik sistemi ve kalp hastaliklari demek.


  • ich bin stumme  (17.05.20 23:44:26) 
Kısır değil, arada kızgınlığa girip susuyor zaten alıştık, kısırlaştırmak istemedik.
Evet sağlıklı olduğuna şüphe yok da sadece görüntü olarak zayıf olması bizi biraz üzüyor bakınca psikolojik olarak :) Tamam obez de olmasın ama biraz daha toplu durursa daha iyi hissedeceğiz. Zayıf ve sağlıklı veya obez ve sağlıksız değil de orta kiloda ve sağlıklı olsun bizce yani.

Dışarı çıkmadığımız için veterinere götürüp danışamadım ama acelesi yok, bir ara onun denetiminde ilerleriz olmadı.
  • ananiyimioguz  (18.05.20 00:16:29) 
şu aşırı çirkin fotoşoklarını yaptığın beyaz kedi o senin miydi ya? deri ceketli ve beyaz ceketli 2 fotosu vardı sanki?

bazı kediler öyle valla benimki de günde 6-80 gram arası mama yiyor hala 4 külo deli gibi hareketli belki ondandır? kaka çiş konusunda da kız arkadaşımın 6 küloluk kedi azmanı günde 1 defa azıcık sıçıyor benim kız günde 3 posta.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.05.20 00:19:46 ~ 00:21:54) 
kısırlaştırılmayan hayvanlar stres yaşıyor her döngüde, beslenme düzeni bozuluyor, iştah az oluyor. kanser, rahim iltihabı gibi hastalıklar için de koruyucu kısırlaştırma, hatta tamamen önlüyor mesela rahim iltihabını. bunlar öyle milyonda bir hastalıklar da değil.
bence önce kısırlaştırın.

  • not dark yet  (18.05.20 01:16:16 ~ 01:19:34) 
@proletarier aller lander vereinigt euch, ahah yok hayır o kim bilmiyorum

@not dark yet, hmm olabilir. Erkek kedide kolay da, dişi için operasyon biraz daha zorlu olduğundan hiç yeltenmedim ama güzel bir yer bulursam kısırlaştırabilirim.

A bu arada şimdi hatırladım, veteriner en son, bu yaşa kadar kısırlaştırmadıysan biraz daha bekle zaten menopoza girer demişti.
  • ananiyimioguz  (18.05.20 05:48:50) 
size bunu bir veteriner mi söyledi? kediler menopoza girmez. şaka yapmıştır diye düşünmek istiyorum.


  • not dark yet  (18.05.20 06:03:34) 
not dark yet +1
tahıllı mamayla kilo alsa da verse de beslemeyin, böbreklerine yazık.

tahılsız n&d'nin kilosu da 70 lira değil, 50 civarı.
acana daha pahalı, onu vermek zorunda değilsiniz.
n&d fazlasıyla kaliteli.

yaş mama yemesin zaten, kısırlaştırıp kuru mamasını değiştirin.
kilo alabilir de, almayabilir de ama genel sağlığı için gerekli bunlar.
  • blatta hiberna  (18.05.20 07:31:01) 
@not dark yet, gerçekten mi :/ Veterinerdeyken kasada duran önlüklü kişi söylemişti. Belki de değildir, bilemedim.

@blatta hiberna, n&d bakmıştım zaten ama tekrar bakayım. Kurlardaki yükseliş yüzünden çok fena arttı mama fiyatları ya
  • ananiyimioguz  (18.05.20 22:17:48) 
paketli halde almak zorunda değilsiniz.
iyi bir petshop bulun, çoğu n&d tahılsız portakallı balıklı ve kuzu etli narlıyı bir kiloluk paketler halinde satıyor artık.
daha ekonomik olabiliyor ya da bir kerede 200-300 vermek yerine, bir kilo alabiliyorsunuz.

ambalajlı bir buçuk kiloluk almak aşırı pahalıya geliyor.
5 kiloluk ya da daha fazla almak da tek kedi için pek mantıklı değil zaten.
onlar 5-10 kiloluk açıp kilo kilo paketledikleri için daha rahat oluyor.
  • blatta hiberna  (18.05.20 23:08:44 ~ 23:09:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.