[]

Siz Olsanız Ne Düşünürsünüz - Tüp Mide Ameliyatı

Selam ahali

Ben şu an 117 kiloyum. Çok çeşitli sebeplerle kilo aldım ve yine çok çeşitli sebeplerle hiçbir şekilde veremiyorum.

Daha önce 2-3 defa tüp mide ameliyatı için tanıdığımız olan bir cerraha başvurmuştum fakat her birinden kaçmıştım. Birinde beni başka birine yönlendirdi ve baktım ki o bana antrikot muamelesi yapacak onun için kaçtım, birinde hastaneye gidip tahlillere başlamama bir engel çıktı ben de üstüne gitmedim vs.

En son mart ayının başında aynı doktora başvurmuştum ve çok da uygun imkanlar sunmuştu bana. Gittim tahlillerimi de yaptırdım, martın 9'uydu sanırım tahlil sonuçlarımı aldım gayet temiz çıktı, son işlemler derken martın 11'inden itibaren salgın sebebiyle evlere kapandık. Doktorum "2-3 hafta sonra şu mevzu biraz rahatlayınca yaparız ameliyatını" dedi ama gün bugün oldu tabii.

Şimdi siz olsanız bu olayı nasıl okursunuz? Ben "doğa benim ameliyat olmamı kesinlikle istemiyor" şeklinde okuyorum ama acaba farklı bir bakış açısı olur mu merak ediyorum. Çünkü kilo veremiyorum ve her kış biraz daha kilo alıyorum, böyle böyle yaşlılığı filan göremicem herhalde.

Siz ne düşünüyorsunuz?

 
Evet ergenlik başladığından itibaren kiloluyum ve hormonal sorunlarım var. Hiçbiri bitmedi hiçbir şekilde. Onun için yaş 40'ı bulmadan biraz da hayatımı yaşamak istedim ama... Teşekkür ederim @the cat in the that


  • muhayyer divan  (17.05.20 22:35:37) 
kardeşim 1.70 boy ve 150 kiloydu çocukluğundan beri de kiloluydu. uzun süre hazırlık süreci geçirdi diyet doktor kontrolleri psikolog onayı ancak sonrasında ameliyat olabildi .şimdi gayet iyi durumda yediğine çok dikkat ediyor. eğer kafanda bir şeyleri değiştirmezsen o çileyi çeker eski hala tekrar dönersin. 117 çok ağır bir kilo deği. eğer yeme nedeniyle alıyorsan kiloyu yemeyi kesemiyorsan ameliyattan sonra ilk tökezlediğinde yemeye başlarsın.


  • tantunizade murat efendi  (17.05.20 22:39:59) 
@tantunizade murat efendi

Yeme sebebiyle almış değilim. İlk ergenlik başladı, kilo alma başladı doğal olarak ama şişmanlık haline dönüştüğünde pkos olduğum anlaşılmadı, bol bol hormon tedavileri gördüm, bol bol antidepresan içtim yan etkilerden dolayı. Ayaklarımdaki taban çökmesi dedikleri ama sonradan düz tabanlığa dönüşen problemden dolayı spor yapamadım. Okurken şehir değiştirdim memuriyette başka şehre gittim çok borçlar ödedim vs. Yani vücut dengelerimle çok fazla oynandı ve diyabet vs çıktı bunların ittirip kaktırmasıyla. Hastalık sahibi oldum. Kistleri aldıramıyorsam mideyi aldırayım diyorum çünkü keşke beynimi aldırabilsem aslında :))
  • muhayyer divan  (17.05.20 22:46:37) 
1 gün dahi beklemezdim.hemen olun kurtulun


  • Neyazayım  (17.05.20 22:48:24) 
6 ay önce ameliyat olmuş birisi olarak evet ameliyat kolay ama asıl mesela sonrası zaten. kendinizi hazırlayıp öyle ameliyat olun. bir anda çok şey değişecek bunları bilin. ameliyat olmuş kişilerin tecrübelerini okuyun. yoksa en zoru psikolojisi zaten. hee ben hiç pişman değilim keşke 1-2 sene önce olsaydım diyorum ama herşeyin hayırlısı tabi. bir de doktorunuzu iyi araştırın internette. isterseniz size kendi doktorumu öneririm.


  • carpenic  (17.05.20 22:54:10) 
@carpenic

Psikolojik olarak problem yaşayacağımı pek sanmıyorum, hatta kendimi hazırlama sürecine başlamıştım bu tahlilleri vs'yi doktorla konuşurken. Hâlâ da kendimi spora ve düzenli uykuya hazır tutmaya çalışıyorum. Fakat işte sanırım benim asıl problemim evdeki asla değiştiremediğim yeme düzeni. Annemin ciğerlerinde sıkıntı olmasa asıl onu ameliyat ettiricem ama çok sıkıntısı var. Ve asla değişmiyor onun alışkanlıkları. Neyse. Teşekkür ederim.
  • muhayyer divan  (17.05.20 23:01:23) 
yerinizde olsam bir saniye düşünmeden olurdum ameliyatı. riskleri zaten değerlendirilmiştir. bence vakit kaybetmeden olun, bir sene sonra bir duyuru daha açarsınız hepimiz mutlu oluruz.


  • anarsika  (17.05.20 23:34:36) 
@anarsika

Çok teşekkür ederim. Teşebbüse geçmek için galiba şu salgın meselesinin biraz daha sakinleşmesini beklemek lazım.
  • muhayyer divan  (17.05.20 23:41:09) 
olmadığın her gün için pişman olacaksın. olduktan sonra da yeni bir hayata başlayacaksın.


  • bugisme  (17.05.20 23:58:57) 
fazla kilo yüzünden oluşacak hastalıkları düşününce sarkma falan risk olarak kalmıyor. öyle ben zaten 1 ay sıvı içsem verirdim bu kiloları demekle olmuyor. haydi ameliyatsız denesin birisi sadece sıvı içmeyi. midenin küçülmesi ordaki açlık hormonunu salgılayan parçayı almaları falan hiç önemli konular değil gibi konuşmayın yav bilip bilmeden. zaten ameliyat olan herkese boğazını tutsan zaten verenler bi bitmiyor maalesef her şey sizin pencerenizden gözüken gibi değil.


  • carpenic  (18.05.20 01:04:17) 
arkadaş size ameliyatla ilgili bir şey sormamış ki sadece ertelenen ameliyatı hakkında bu bir mesaj mı falan diyor? ameliyat olmadan nasıl bir tecrübeniz var anlamış da değilim. neymiş arkadaşlarınızın sarkması olmuş falan. herkesin söylediği şeylerden farklı bir şey söyleseniz neyse de bilmiş bilmiş konuşmuşsunuz ona celallendim!


  • carpenic  (18.05.20 01:28:40) 
toplumda firsati olunca kosa kosa burun estetigi olanlar, orasini burasini yaptiranlar sakin tup mide yaptirma cok fena olacaksin derler. bahaneleri de verdigin kilolari geri alacak olusun, vucudunun sarkmasi falan. senin vucudunun ne kadar sarktigi ya da geri alip almayacak olman cok umurlarindaymis gibi. sismanlar zayiflamasin istiyorlar ve acayip bir mucadele veriyorlar. yalnizca seni cok dusundukleri icin ha, baska nedeni yok. aman sarkmis bedenini gorup mutsuz olursun falan, hic degmez.

her ameliyat bir risktir. yolunda gitmeyecek durumlar olabilir, sonrasinda komplikasyonlar olusabilir. tek dusunmen gereken bu. saglikli gunler dilerim.
  • anais  (18.05.20 02:03:50) 
@anais, teşekkür ederim.

@zeyna, aslında duyuruyu yazarken belirtmiştim, çok çeşitli sebeplerden dolayı kiloyu veremiyorum diye. Onun için ameliyat seçeneğine önem verir oldum. Korksam da yaptırasım var. Eğer doğru düzgün diyet yapabilseydim başarı sağlardım ama diyet yapamıyorum, yoksa ben de düşündüm, ameliyat olmak şart değil ilk 1 ay sıvıyla besleneyim dedim ama @carpenic'in dediği gibi, kazın ayağı öyle değil işte. O iş öyle olmuyor. Yine de irademe olan inancın için teşekkürler.

@carpenic, aslında midemizde sorun yokken mideyi kestirmek zeyna'ya zararlı geldiği için öyle söyledi, koruma içgüdüsü. Hepimiz için aynı hissi duyduğundan eminim. Sağ ol katkıların için.
  • muhayyer divan  (18.05.20 02:27:07) 
Boyun kaç cm ? Bence bu kilolarda fazla değil uzman destekleriyle kilo vermen kolay sadece biraz bir yerlerini kaldırıp psikolojini güçlü tutucaksın bana kalırsa sen ameliyatı kısa yol olarak görüyorsun.Verilmeyecek kilo yoktur.Metabolizma ya da hormonal rahatsızlıkların olsa bile kalori eksikle kilo verirsin yüzde 99.Sağlık sorunların olsa bile uzmanlara danışırsın.


  • shredd  (18.05.20 02:49:10) 
Riskli bir operasyondur diye biliyorum.


  • dunal  (18.05.20 03:04:17) 
117 kilo bence çok değil.
iyi bir endokrinolog yardımıyla kilo verebilirsin ama yaşın da önemli tabii.

3-4 ay önce, 45 yaşında yakın bir arkadaşım oldu bu ameliyatı.
35 kilo verdi, ama çok sıkıntı çekiyor, sürekli hasta.
ameliyat sonrası ufak bir komplikasyonu oldu, eve çıktıktan sonra uzun süre çalışamadı ve yatak döşek yattı (aslında doğal, çünkü vücut bir değişim sürecine giriyor tabii), şu anda da birden kilo vermenin etkisiyle depresyona girdi, antidepresana başladı.
bir de dumping sendromu oluştu, bazen yemek yedikten sonra fenalaşıyor.

başka bir yakınım da sonrasında spor falan yapmadığı için pek de fazla bir kilo veremedi açıkçası.
şu anda obez değil, ama şişman.

hiç doğum yapmadıysan ve yapmayı düşünüyorsan onun için etkilerini de bir araştır iyice.
bazı ameliyat türlerinde hamile kalmak için beş yıl kadar beklemek gerektiğini okumuştum ama çok da bilemedim şimdi.
belki tüp mide değildir, kelepçe falan için okumuş da olabilirim.

son yıllarda çok normalleşti ama basit ve "hemen yaptır" denilecek ameliyatlar değil bunlar.
vücudunun tüm dengesini ve düzenini kalıcı olarak değiştiriyor.
üstelik riskli ve komplikasyona çok açık.
yani ameliyatlı da, ameliyatsız da zor bir süreç.
eğer gençsen canını dişine takıp verebilirsin bence ama seçim meselesi.

bana kalırsa, emin olduğunda "yaşasın ameliyat oluyorum" diye hoplaya zıplaya hastaneye gidersin.
yani kafanda soru işareti varsa, "olsam mı, olmasam mı?" diye düşünürken ameliyat yaptırmak doğru olmayabilir.
  • blatta hiberna  (18.05.20 03:07:33 ~ 03:08:13) 
benim aklıma hiç öyle bakış açısı gelmezdi. saf olduğumdan. iyi niyetle dediğini düşüyorum şimdi. komşum daha yeni yaptırdı. düzenli spora gidiyor dışarıda dışarıya çıkıyor yani. belki doktor bu zamanlarda sorun olur diye düşünmüştür.

Mantıklı düşünecek olursam, dediğin şey yine aklıma gelmezdi, fakat neden uzatıyoruz corona ile ilgisi ne diye sorardım. Tatmim edici cevap alırsam ne güzel alamazsam başka doktora giderdim.
  • hitsumo  (18.06.20 10:32:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.