[]

Pozitif Covid testi sonrası

Merhaba
Eşimin covid testi pozitif çıktı. Hafif olduğu için evde tedavi verdiler. Ben ve çocuğumuz da evdeyiz. Biz de hiçbir belirti yok, çarşamba günü test yapmaya gideceğiz. Ama hastaneye gitmeden de test yapılabiliniyor mu? 184 diyorlar, hat kullanımda değil uyarısı var. 112 pek bilgilendirmedi. 153'e ulaşmak imkansız. Hastane doğru düzgün bilgilendirme yapmadı.

Biz hasta değilsek ki sanmıyorum, hastaneye gitmemiz riskli. Hastaysak da diğer insanlar için sokağa çıkmamız riskli.

Mantıklı olan hangisi ne olur?

Ben eve gelen oluyor diye biliyorum.

 
telefonla ulaşmaya çalışın ondan sonra da hastaneye gidin. ya da belirtiler çıkana kadar bekleyin çünkü muhtemelen bu virüsü ya taşıyorsunuz ya taşımak üzeresiniz. aynı evde karı koca çocuk yaşayıp da bunu birisi kapmışken diğerinin kapmamasını düşünemiyorum.

başka bir hastalığınız yoksa evde geçireceksiniz muhtemelen ama hastaneye ulaşıp test olmaya bakın.
  • ozdek  (17.05.20 19:41:24) 
Yahu işte biz taşıyıcıysak, dışarı çıkmamız diğerleri için riskli. Bu bana çok saçma geliyor


  • makarnacanavari  (17.05.20 19:43:29) 
Ben de covid şüphesi atlattım, o yüzden benzeri durumu deneyimledim. Direk aile hekiminizle irtibata geçin çeşitli sorularınız için, benim covid testim aile hekimin sistemine düşünce hemen beni aradı ve bir haftadır da her gün kontrol ediyor telefonla, hem de negatif çıkmasına rağmen. Malum testler yanıltabiliyor ki ben covid ya da benzeri mutasyona uğramış başka bir versiyonunu atlattığımı düşünüyorum. Test için hastane dışında bir alternatif yok benim bildiğim. Bana test yapıldığında otomatik olarak etrafınızdakileri de test etmiş olacağız demişti doktor. Yani sanırım size bulaşmamış olamaz. (test için özele gittim) test olacaksanız covid şüphesi bulunan insanların girip çıktığı yerlere gireceğinizi göz önünde bulundurun. Bu durumda biraz tercih meselesi oluyor.


  • cosmicgadin  (17.05.20 19:50:24) 
Bu arada belirti göstermediğiniz pozitif olmadığınız anlamına gelmez. Tanıdığım bir aile komple covid pozitifken aralarından biri pozitif olduğu halde hiçbir gariplik hissetmemiş.


  • cosmicgadin  (17.05.20 19:53:34) 
Şimdi enabızdan süprüntü testi çıktı. O negatif ama tomografi de covid diyor. Tamamiyle kafam karıştı. Aile hekimi yardımcı oluyorsa muhtemelen yarın onlar arar bizi. Teşekkürler


  • makarnacanavari  (17.05.20 20:17:15) 
tomografi covid diyorsa zannedersem yüksel ihtmal covid pozitifsiniz. aile hekimi +1 demeye geldim. eşinize ilaç tedavisi verildiyse size de belki verilebilir, belli olmaz. aile hekiminiz sizi mutlaka arar. çok geçmiş olsun. umarım hasarsız atlatırsınız. ufak bir sorum var. nerden bulaştığıyla ilgili bi düşünceniz var mı? aktif dışarı çıkıyor muydunuz. ve eşinizde ne gibi belirtilerle başladı, şimdi nasıl.


  • lycoxin  (17.05.20 20:35:45) 
Biz neredeyse 2.5 aydır sosyalleşmiyoruz. En fazla kimsenin olmadığı bahçemize çocuğu indiriyoruz o da hafta 1 falan yarım saat kadar.

Eşim işe gidip geliyordu ama ofisinde ondan başka kimse olmuyor.

Market alışverişlerimizden şüpheliyiz. Saatlerce balkonda sirkeli sularla silip bekletiyordum halbuki.

Çamaşır sepetini çok fazla dolu bırakmam da.

Evde küçük çocuk olduğu için her gün silip süpürülen bir ev.

Eve çok kargo da gelmez.

Eşim eve gelir gelmez duş alır. Sabah çıkarken de.

Yani hiç anlamadık nasıl olduğunu.

Belirti de sadece eşimde var. O da mide krampı. Başka hiçbir şey yok. Ne ben de ne de çocukta bir şey var. En azından şimdilik.

Uzman güvendiğimiz bir hekim, yarın hepimizin tekrar test olması gerektiğini söyledi. Çocuk ve ben de negatif çıkarsa eşim başka bir evde izole olmalıymış. Bizi başka bir yere göndermiyor. Riskliymiş. Negatif çıksa dahi 3-4 gün sonra pozitif olabilirmişiz. Muhtemelen de pozitifmişiz.

Eşim de işte 5-6 güne kadar ateş ve öksürük olursa hastane yatışı olmalıymış.
  • makarnacanavari  (17.05.20 21:43:27) 
eşiniz ofise özel araçla mı gidiyordu yoksa toplu taşıma v.s. var mı?

geçmiş olsun.
  • nuisance  (17.05.20 21:52:45) 
Öncelikle çok geçmiş olsun.

"Ama hastaneye gitmeden de test yapılabiliniyor mu?"

Evet, yapılabiliyor. Geçen gün youtube'da bir haber kanalının videosunda izlemiştim hatta. Hastalarla teması olan kişilerin Kapısına gelip, test yapıyorlardı. Hatta aile apartmanında yaşayan bir youtuber'ın annesinde hastalık çıkınca, bize test yapmadılar diye video çekmişti, video sonrasında bakanlık gelip tüm apartmana test yapmıştı.

Tomografi covidse kesin coviddir. Evinize ilaç getirmediler mi henüz? Geçen hafta bizim binanın yanındaki binaya doktorla-hemşire covid hastasına ilaç getirmişti . Hatta sanırım testte yaptılar yanlarında koli büyüklüğünde çanta vardı.
  • GoodMorningTeacher  (17.05.20 21:59:06) 
Toplu taşıma kullanmıyor.

Ben işte o sisteme ulaşamıyorum. İnt de ulaşamadım. Görüştüğüm doktorlar da söylemedi.

Belki youtuber olduğu ve kamuoyu dikkatini çektiği için öyle özel bir durum vardır. Bizi henüz kimse de aramadı.

Yarın hastaneye gidene kadar, arayan soran olmazsa biz kendi aracımızla hastaneye gideriz. Yapacak bir şey yok.

Türkiye'de sistem anlatıldığı gibi iyi değilmiş, maalesef deneyimledik de
  • makarnacanavari  (17.05.20 22:38:47) 
Twitterdan sağlık bakanlığının iletişim hesabına doğrudan "mention" atın durumunuzu anlatan. Kendileri özel mesaj yoluyla bilgilerinizi isteyecek. Şu an yapmaya çalışıp da karşılık bulamadığınız şeyleri daha hızlı bir şekilde uygulamaya sokuyorlar.

twitter.com
  • desdenova34  (17.05.20 22:51:01) 
öncelikle çok geçmiş olsun, sakın dışarı hastaneye falan çıkmayın ilgili birimlerle iletişime geçin gelip kapıda test yapıyorlar. gözlerimle şahir oldum. benim şuan çok sayıda akarabamda benzer durumda. evde geçiriyorlar. söyledkleirne göre her gün arayarak takipleri sağlanıyormuş. evden çıkmamalarını defaatle söylemişler. sizde şuan şüpheşi durumdasınız, çıkmamalısınız. ihtiyaçlarınız için bulunduğunuz belediyenin çağrı merkezini veya kaymalamlığın ilgili birimini arayarak durumunuzu anlatabilir her türlü ihtiyaç için ilgilenmelerni sağlayabilrsiniz. tekrar çok geçmiş olsun. eğer dışarı çıkarsanız bir çok kişiye bulaştırırsınız lütfen bunun bilincinde olun. yaşadığım sokakta yan yana 3 bina karantinaya alındı kurala uymadıkları için.


  • debian  (17.05.20 23:11:33) 
Hastaneye gitmemiz gerektiğini söylediler. Sanırım kafalarına göre bir sistem uygulanıyor. Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi 22 aylık oğlumuza test yapmadı, ısrar ettiğimiz halde ama Sadi Konuk Araştırma ona da yapılmalı, saçmalık diyerek oğlumuzdan da süprüntü aldı


  • makarnacanavari  (18.05.20 12:09:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.