[]

ekşi sözlükte 2014 yılında yazdıklarımdan ötürü hakkımda dava açıldı.

merhaba suserlar..
bu satırları yazarken kendimi inanılmaz yalnız ve depresif hissediyorum. sizlerin yardımına ihtiyacım var.

olay, 2014 yılında pyd ile ilgili kemal kılıçdaroğlu'nun "pyd terör örgütü değildir suriyede ışıde karşı savaşıyorlar" açıklamasına aynı yönde yapılmış bir yorum nedeniyle hakkımda terör örgütü propagandası yapmak suçundan dava açıldı.

beni 2 yıl aramışlar, çok değerli ekşi sözlükte kaynak kodlarını paylaştığı için emniyete verdiğim ifadeden sonra hakkımda dava açıldığını öğrendim. hala inanamıyorum.

2014 yılında yazılmış ve o dönemin konjüktürüne göre yorumlanmış bir yazı için bunlar başa geldi.

ben acaba ben yazmadım diye iddia etsem ki gerçekten hatırlamıyorum.(o zaman başka bi şehirde yaşıyordum) 6 7 sene öncesinin tespiti yapılabilir mi ?

yardımlarınız lazım. ne yapmalıyım. her konuda akıl alabilirim.özellikle avukat arkadaşlardan.

çünkü entrym'de açıkça pkk ile ayrıldıklarını belirtmişim. ki o dönemde öyleydiler. tamamen suriye içinde savaşıyorlardı.

daha önce hiç bir yazarın başına buna benzer bir olay gelmiş midir ?

 
hakaret olsa neyse de bu sıkıntı. bence her türlü inkar et ben yazmadım de bi şey de. 2014 yılındaki entryden sana nasıl ulaştılar hayret doğrusu.


  • jelly bear  (17.05.20 18:42:11) 
Böyle durumlarda sorun yaşayanlar duyurda hiç entrynin aslından bahsetmiyorlar nedense . Dah önce de benzer duyurular vardı.
Dönemin koşullarına gelinecek olursa Türkiye eski Türkiye değil. bir yola girildi artık.
Devlet, artık internette her daim yerilebilecek bir kurum değil, devlet karşıtı oluşumlar da her alanda açıkça ya da üstü örtülü savunulanulamazlar.


Bu türde
Yaptığın yorumlar genel olarak kimi sevindiriyorsa, bu tarafını da gösterir.
Özellikle devlet memurları bu konuda artı eskiye oranla çok çok daha dikkatli. özellikle paralel yapı denen örgüt ve bağlantılarının başına gelenlerden dolayı klavyeler çok daha dikkatli kullanılıyor.
İnternette kullanıcı katılımlı içeriklerde belirgin bir değişim var. Herkes bir şekilde ekmeğinin derdinde ne de olsa.
  • Erva  (17.05.20 20:48:50) 
öncelikle geçmiş olsun. korkma ve sakin kalmaya çalış.
senin bağlandığın bir bağlantıdan o entry girilmiş olsa bile sorun yaşamayacaksındır.
avukatın olmadan ifadeye falan gitme. polis, savcı kısmı korkan birini görünce daha da göz korkutmayı marifet sayarlar bu yüzden bir avukatla git mutlaka. avukata durumu anlatırsan belki ispat edilemiyor olmasından kaynaklı olarak doğrudan davayı düşürebilir.
  • ala09  (17.05.20 22:38:08) 
bir avukat olarak çokça tanık oldum; çoğu kişi iş işten geçtikten sonra avukata gidiyor bıçak kemiğe dayanınca. avukatsız hiçbir şekilde ifade vs. verme. ben yazmadım onu haberim yok demek en etkili yöntem bu davalarda. yine de mutlaka avukat +1. Çevrenizde vs. illa ki vardır.


  • jangbogo  (17.05.20 23:00:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.