[]

bildiginiz iyi pizza hamuru tarifi var mi?

tek buyuk boy pizza yapmak icin




 
11 gram yaş maya
- 250 gram un
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı bal
-yeterince ılık su

mayayı bal ile suda çözdürün, 5 dk bekletin. derin kaba unu koyun, ortasına çukur yapıp diğer tüm malzemeleri içine koyun. iyice yoğurun. mayalanmaya bırakın. 30-40 dk sonra elinizle yavaş yavaş çekiştirerek pişireceğiniz kaba yayın. oklava kullanmayın.

edit: yukardaki tarifi direkt olarak gittiğim kurstaki tariften attım. izmir mutfak sanatları enstitüsü(imse)'ne gitmiştim temel pizza eğitimine :D yıllardır bu tarifle yapıyoruz.

bal ve yüksek sıcaklık olayı hakkında fikrim yok, doğal şeker diye ekmek mayasına da bal koyuyoruz, yanlışsa dikkat edelim.
  • bir ileti paylastim  (17.05.20 16:54:00 ~ 16:57:29) 
balın yüksek ısıya maruz kalması pek iyi değil. şu vereceğim tarif şimdiye kadar izlediğim ev ortamında yapılabilecek en düzgün pizza tarifi.

www.youtube.com

ben hamura zeytinyağı koymanı tavsiye etmem ama koymak yanlış da denmez. bir diğer tavsiyem de hamuru açarken un yerine irmik veya irmik un karışımı kullanmanız pizza tabanında bol bol irmik kalsın hatta güzel bir doku veriyor bana kalırsa.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.05.20 16:55:31 ~ 16:57:11) 
sugarspunrun.com
İki kez bunu yaptık evde, hamuru incecik açarak 2 orta boy gibi pizza çıkıyor.

  • kobuzchu kiz  (17.05.20 17:09:30) 
2 su bardağı un
1 su bardağı su
Yaş mayanın çeyreği
2 yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
Kuru malzemeleri karıştırıp suyu ekleyin. Fakat epey cıvık olabilir hamur o yüzden yarım su bardağı unu yanınızda bulundurun. Kıyamı biraz cıvık olmalı. 40dakika mayalanması için yeterli. İnce açın.

Hamuru böylelikle önden pişirmeye gerek duymazsınız. Kaşarları rendelemeyin biraz kalınca dilim dilim aralıklı parçalar bırakarak yerleştirin. Diğer malzemeleri de ince kesin. 20dakikada hazır oluyor.
  • coca cola  (17.05.20 18:27:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.