[]

Mevcut Sisteme Yeni Monitör

Merhaba. Sistemde yükselmeye gitmeden pc monitörü alsam (mevcut monitörden daha büyüğünü);

-Ekran kartı/sistemle uyumsuzluk olur mu, yoksa direkt tak çalıştır devam mı eder
-Performans düşüşü yaşar mıyım

 
Soket türüne bağlı olarak direk tak çalıştır kullanırsın. Sokete dikkat et ama. (HDMI, DVI, DP, VGA). Senin bilgisayarındaki çıkış alacağın monitörde giriş olarak var ise bu söylediğim geçerli. Yeni monitörde uygun soket yoksa HDMI-DVI dönüşümü basit bir soket çevirici ile çok kolay oluyor. DP den diğerlerine dönüşüm de mümkün ama dönüştürücüleri biraz daha maliyetli.

Büyükten kastın sadece ebat ise ve çözünürlük aynı kalacaksa sorun yaşamazsın. Elde ettiğin şey aynı görüntünün büyüğü olur.

Eğer yeni alacağın daha büyük olan monitörün çözünürlüğü farklı ise (atıyorum QHD, 4K gibi) o durumda yine normal günlük kullanımda pek bir sıkıntı yaşamazsın. Ama ekran kartının pek yeni olmadığını ve yeni monitörü de monitörün varsayılan çözünürlüğünde kullandığını var sayıyorum, grafik içeren uygulamalarda (oyunlar, CAD programları gibi) performans düşüşü yaşaman olası.
  • seen sea  (17.05.20 16:37:56 ~ 16:39:54) 
hdmi ya da dvi üzerinden bağlandığını tahmin ediyorum, takarsın aynen devam edersin.

şu anki monitörün hd çözünürlükte ise ve yeni monitörün de daha büyük olsa da hd çözünürlüğünde olursa performans vs aynen devam eder.

4K monitör almayacağını tahmin ediyorum, ama olur ya alırsan çok eski bir sistem değilse masaüstünde bir değişiklik olmaz ama eskiden çalıştırdığı oyunları 4K çalıştıramaz.
  • denizgonen  (17.05.20 16:39:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.