[]

Mobil yazilimin gelecegi nasil?

Turkiye'de bu sektorun pazari genis mi? ya da gelecek vaat ediyor mu sizce? Bir kac firmaya basvurmak uzereyim ama mevcut alanim olan embedded kontrol sistemlerinden de vazgeciyim mi bilemiyorum. Mobil yazilim ile kastettigim objective-c, Qt ve Java. 3 une de tamamen hakim olamasam da, isimi gorecek kadar hakimim. Cevaplariniz icin tesekkurler.




 
Mobil Yazılım alanına giriceksen bırak onları, hayvan gibi iPhone uygulaması ve Windows Mobile 7 uygulaması kas... işsiz kalmazsın, programın da para yapar...

Not: pardon objective-c biliyomusşun ama daha iyi bil süper bil...
  • pandasal  (01.05.10 21:07:22 ~ 21:08:08) 
android de yabana atılacak bi mevzu değil ki bi de winmo7 cıkacak bu ıkısının karsısına.


  • bryan fury  (02.05.10 00:39:33) 
Qt de winmobile 6.5 a kadar program gelistirilebiliyor. Ama windows mobile mi kaldi ki, iphone ve android yaninda. symbian da yavas yavas kendisini toparliyor. Dedigim gibi, 3 platforma da yazilim gelistirebiliyorum. Ama bu sektore girmek dogru tercih mi olur hala kestiremiyorum. baska yanitlariniz varsa merakla bekliyorum. sagolunuz.


  • SevmeBeni  (02.05.10 00:52:03) 
eh müdür, ipad cıktı ifon 4g fln derken ki dell de mobil aletler yapmaya basladı. piyasa komple mobile kayıyor. dogru sektor mu demek gec oldu. gayet dogru sektor.


  • bryan fury  (02.05.10 01:15:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.