[]

İngilizce roman okumak üzerine

Selamlar

Şimdi benim ingilizcem fena olmasa bile okuma ve yazma konusunda berbat durumda diyebiliriz. çünkü ben televizyondan öğrendim evet. Diyorum ki ben türkçe çevirisi de bulunan ya da hali hazırda türkçesini okuduğum bir kitap alıp okuyayım. ne önerirsiniz kitap olarak? mesela dünya klasiklerinden bir şey okumaya kalksam ne kadar zorlanırım? robinson crusoe, tom sawyer okumaya falan kalksam dil çok değişmiş midir? Ya da dil seviyesi zorlar mı acaba?

Ne yapayım ben?

 
best seller tarzı kitapların ingilizcesi nispeten basit oluyor. ayrıca akıcı olduklarından elden bırakmak da zor oluyor çok sıkmıyor. o açıdan onları tavsiye ederim. dan brown, stephen king vs


  • n62  (16.05.20 22:28:02) 
ben geçen Kurt Vonnegut-Slaughterhouse 5 okudum denk gelince önereyim dedim. direk alın okuyun onu. Kurt reis steril yazıyor gayet anlaşılır.

onun dışında mesela Paul Auster okuyabilirsiniz. Harry Potter serisi olabilir başlangıçta çok önerilir. Yukarda dendiği gibi best seller polisiye-macera kitapları da çerezlik olabiliyor.

Klasikler ise belli olmaz. örneğin Lord of the Flies da sağlam betimlemeler var alışkın olmayan kişiyi zorlayabilir. Biraz deneme yanılma yapacaksınız durumunuzu göreceksiniz.

(çeviri ingilizce değil de orijinali ingilizce olan kitaplar için yazdım.)
  • AlsterWasser  (16.05.20 22:51:12 ~ 22:58:43) 
Das Parfum ingilizcesi basit ve akici


  • 000000  (16.05.20 22:56:58) 
bölümlü kitaplara bakabilirsiniz, dünya tarihindeki 20 kadın vs.


  • durgunfoton  (16.05.20 23:11:52) 
Harry Potter'a +1
Doctor Who seviyorsanız mesela Doctor Who romanları var Türkçe çevirisi de olan, dizi senaryosu kıvamında oldukları için keyifli okuyabilirsiniz.

  • kobuzchu kiz  (16.05.20 23:24:50) 
Halihazırda Türkçesini okuduğunuz kitap +1. Klasiklerdeki dil bugünküne uzak kalabilir ama değişik kelimeler öğrenmek açısından eğlencelidir. Harry Potter okuduysanız/izlediyseniz oradan yardırın. GOT izlediyseniz A Song of Ice and Fire'a bile bakılabilir.


  • wish i could find a way to disappear  (17.05.20 00:22:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.