[]

Ankarada Galatasaray Lisesi gibi devlet okulu olup da yabancı dilde eğitim

Okul var mı ? Yani ücretsiz ancak yabancı dilde eğitim veren okul ?

Arkadaşımla pool'da otururken yanımıza bi' baba-oğul gelmişti. Çocuk Alman okulunda okuyordu ücretsizdi diye sohbet etmiştik ama şimdi baktım Alman okulu ücretliymiş.

Acaba ben okulun adını mı karıştırıyorum ? Özel olmayan ücretsiz ama yabancı ekolde eğitim veren okul var mı ?

edit: yanlış ifade etmişim, bizim atatürk lisesi gibi hazırlığı olan okullar değil. yekten azınlık okulu gibi çalışanlar.

sanırım lycee français charles de gaulle benzeri birşeydi de ben alman zannediyordum, hatta fransız olmadığına eminim. alman olabilir avusturya olabilir ispanyol dahi olabilir. Bi' türlü anımsayamadım

 
alman okulu nedir bilmiyorum ama belki %100 burslu okuyordur.


  • benim de soyleyeceklerim var  (16.05.20 21:06:12) 
Yok hayır burslu değil, devlet okuluydu da işte adını anımsayamadım.


  • mete kudur  (16.05.20 21:10:04) 
sihhiyedeki ataturk anadolu olabilir mi? hazirligi vardi herhslde.


  • lycoxin  (16.05.20 21:16:46) 
Aslında özel okulların eskiden ayrı bir sınavı vardı. Yani herkes ücretsiz girebiliyordu. Mesela saint benoit, robert college gibi okulların hem ücretlisi hem de burslusu vardı. Şimdi de vardır bence bu.


  • kickboxer  (16.05.20 21:20:33) 
:)) hayır yanlış ifade etmişim, bizim atatürk lisesi gibi hazırlığı olan okullar değil. yekten azınlık okulu gibi çalışanlar.

sanırım lycee français charles de gaulle benzeri birşeydi de ben alman zannediyordum, hatta fransız olmadığına eminim. alman olabilir avusturya olabilir ispanyol dahi olabilir. Bi' türlü anımsayamadım
  • mete kudur  (16.05.20 21:35:44) 
Büyük ihtimalle Alman Büyüklelçiliğinde çalışanların çocuklarının gittiği okuldur.


  • maxim gorki  (16.05.20 23:22:30 ~ 17.05.20 14:07:57) 
alman büyükelçiliği okulunun adı ernst reuter schule ama bu da özel okul sanırım.


  • miranda  (17.05.20 12:49:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.