[]

hintli oda arkadaşı?

abd'de yüksek lisansa başlayacağım (inşallah) bölümdeki international elemanların çoğu hintli. daha önce abd'de okumuş bir arkadaşım sakın hintliyle kalma bizden çok farklılar dedi. ben fark etmez diye düşünürken aklıma soru işareti düşürdü.

politik doğruculuğu bir kenara bırakarak, daha önce hintli oda arkadaşı olmuş insanların yönlendirmelerine ihtiyacım var.


 
Benim bir dönemlik olmuştu. Hem dağınık hem de bizim alışık olduğumuz hijyen kurallarına uymayan biriydi. Üstelik eşyalarımı izinsiz kullanma gibi de bir huyu vardı:) bunlarla birlikte, iyi özellikleri yok değildi. Guler yüzlü, pozitif ve hoşsohbetti.


  • Olive  (16.05.20 20:25:46) 
@dumbest: Sih inancına sahip olan herkesin soyadı singh'dir. Bunlar Pencaplıdır, erkekler genelde türban takar.

benim tecrübem: hijyen yerlerdedir bu adamlarda, çoğu bize göre pistirler. aynı mutfağı kullanıyorsan dikkatli olmalısın. baharatları falan çok kokar, çok baharat kullanırlar. aslında ben severim onların yemeklerini, ama mutfağı inletirler. bazı tipleri çok üçkağıtçıdır, bizi bile aşarlar; bunun yanında çok düzgün hintliler de gördüm. okumuşları genelde efendi adamlardır. genel olarak biraz disiplinsiz, ama zeki tipler olduğunu düşünürüm.

"asla kalma" diyemem, biraz aşırı bir yargı olmuş. farklılıklara ne kadar açık olduğuna bağlı.
  • ebabil curnatasi  (16.05.20 21:06:18) 
almanya'da devlet yurdu çıktı, gidip bi kontrol ettim..
asansörü beklerken bayılacaktım, arkama bakmadan kaçtım. parası neyse vereyim temiz yerde kalayım. hiç bulaşma.

  • durgunfoton  (16.05.20 21:36:22) 
Benimde erasmus yaparken hintli bir ev arkaşaım vardıı. 2 ay zor dayandım. Irkçılık gibi olacak ama olmuyor abi ben yapamadım. Yemek yaptıkları zaman evde duramıyordum.:) Temizliğe dikkat etmiyordu. Birde grupları falan vardı hepsi bir araya gelince hiç çekilmez oluyorlardı. O yüzden bir daha pek yanaşmadım.
İşte ise bir hintli arkadaşım vardı. O iyiydi ama yine aynı evde kalamzdım. Bnece de biraz daha fazla para ver gerekirse tek çık daha iyi derim

  • retarder  (16.05.20 21:44:57) 
Çok güzel anlatılmış ben de şöyle söyliyim. Bunların sadece baharatları değil her şey acayip kokulu. Kendi yerel parfümleri var, kendi sabunları var adamı mahvediyor.

Bir keresinde hintli eleman banyo yaparken kullandığı sabunun kokusu diğer odada uyuyan beni uyandırdı lan resmen hala unutamam.
  • dougsampson  (16.05.20 21:47:42) 
yemek konusu cidden efsane değil. aynı yurtta kaldığım hintlilerin yemek kokusu beni öldürüyor. hafife alma vallahi çok büyük bir mesele.


  • mehmed resad  (16.05.20 22:17:34) 
Öğrenciyken Hintlilerle aynı yurtta kalmıştım. Mutfak ortaktı, onlar mutfağı kullandıktan sonra mutfağa girilmiyordu.


  • inheritance  (16.05.20 22:47:42) 
3 ay hindistan’da calisirken 3 hintli kizla ayni evi paylasmistim.
Bu kisiler gorece ust seviye ailelerin cocuklariydi. Ben evde koku vs hic sikinti yasamadim. Temizlik sikintiis da yoktu cunku her gun ama her gun temizlikci geliyordu, 1-2 saat temizleyip gidiyordu.

Mesela yine hindistan’da tanistigim bi arkadasim avrupa’ya tasindi, hayatinda ilk defa elektrik supurgesi kullandigini soyledi 2 hafta once. Niye? Cunku orada temizlikci geliyo vs bunlar da bilmiyor iste.

Kisaca: dusuk seviye hint ailesinden geliyorsa (burslu, hasbelkader gelmis..) uzak durmak lazim, ust seviye ise gayet ok bence.
  • kuehles blondes  (17.05.20 04:10:58) 
amerikadan bildiriyorum sakin ama sakin = ) arkadaslar da yazmis bu adamlarin hijyen ile alakasi yok. inanilmaz derecede pisler ve uyaniklari acaip uyanik ve les olur. insnai aptal yerine koyarlar.


  • oscar  (17.05.20 06:08:31) 
hintlilerle ayni evde kaldim bir keresinde. banyo yapinca daha cok kirleniyordum. mutfak zaten les otesiydi 1 ay boyunca burger king'ten beslendim.

yemisim politik dogruculugunu adamlar sulu yemegi elleriyle yiyorlar. microsoft ceo'su olsa bile bundan vazgecmiyor adamlar.

SAKIN HINTLILERLE YASAMA. HATTA IS DE YAPMA, CALISMA DA, TAKILMA DA, ARKADAS DA OLMA.
  • baldur2  (17.05.20 06:11:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.