[]

Depozito savaşlarında ne yapmalı?

2 yıldır oturduğum daireden çıkma durumum var. Zamanında 1500 lira depozito vermiştim ve yine bile bile vazgeçiyorum galiba.

Öncelikle kendisi saygısız ve güvenilmez bir insan, eve girerken ufak tefek kalmış eşyaları aldırıp, temizleteceğini söylemişti ama sonradan binbir türlü bahane ile geçiştirdi ve tabii ki emlakçı karışmadı. Daha sonra da hiçbir konu için kendilerini aramadım, sadece zam için konuştuk.

Bugüne kadar 2 evden çıktım ve aldığım gibi bırakmama rağmen birinden depozitomu alabildim, diğeri sözde bahaneler ile oyalayıp yatırmadı ve 4. defa aramaktan utanarak lanet edip bıraktım.

Benim kendime yakıştırdığım: evden çıkmadan 1 ay önce ev sahibine haber vereyim ve kiramı da yatırayım, çıkarken gelip baksın, aldığım gibi teslim ettiğim için depozitomu versin ve ayrılalım. Ama bu yine olmayacak. Çıkacağım ay kirayı yatırmıyorum demek de hiç hoş bir hareket değil.

Boyaya saysın diyebileceğim bir durumu bile yok şu evin ama sırf kendime yakıştıramıyorum diye resmen enayi gibi parayı veriyorum. Siz ne yapıyorsunuz?

 
böyle durumda yapacağınız şu: evden çıkıyorum önümüzdeki ay depozitodan düşerseniz diyip adam eve baktığında evde gerçekten maddi bir zarar varsa parasını vermek yoksa da devam etmek. bunu bana ev sahibim teklif etmişti bir de. hakkınızı arayın yoksa daha çok depozito kaybedersiniz.


  • sting  (16.05.20 17:17:08) 
Ben ocakta son ay kirayı vermemeyi teklif etmiştim ve ev sahibim kabul etmişti. Üstüne evi temiz bıraktığım için de arayıp teşekkür etmişti. Bunda ayıp bir durum yok.


  • ruhen hastayim ben  (16.05.20 17:20:16) 
en baştan yine alamayacağım dersen alamazsın.

çıktığım hiç bir ev ve ofiste depozitoyu bırakmadım, bıraktırmadım. bir ay önce haber verildiyse son ayın kirasını yatırmayıp, anahtar teslimi için emlakçıyı değil ev sahibini çağırıp, bak kardeşim her yere denir. gerçekten bişey varsa yaptırılır.
  • scudman1  (16.05.20 17:23:37) 
Çok büyük ihtimalle depozito içeride kalıyor. Bunun için de ben şöyle bir yöntem geliştirdim kendimce

Evden çıkacağımı önceden haber vermiyorum. Emlakçı eve gelip gitmesin diye. Sonra da evden çıkacağım zaman ben çıkıyorum deyip depoziti bırakıp çıkıyorum.
  • kickboxer  (16.05.20 17:24:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.