[]

igdaş'ın yaptığı

merhaba, daha önce 41 günlük (700 tl tutarlı) faturama itiraz etmiştim hatalı ölçüm diye ve son ödeme günü geçmesine rağmen ödememiştim. itirazım reddedilmişti 2 defa. şimdi 35 günlük (629 tl tutarlı) bir fatura göndermişler ama değişen bir şey yok sadece gün sayısı azaltılmış. açıkçası buna da itiraz edeceğim ama bu yaptıkları saçmalık nedir? fatura gün sayısı azalınca hatalı ölçümlerini gizleyebileceklerini mi zannediyorlar?

buna benzer durum başına gelen var mı?


 
ortada haksız fatura bir fatura varsa neden rakamları paylaşmıyorsunuz? şu kadar kullandım, şu kadar gelmesi gerekir gibi.

Sayaçtan Ölçülen Hacim bellidir metreküp olarak = Son Endeks - İlk Endeks şeklinde hesaplanır.

"tüketim bedeli (fatura tutarı) hesaplanırken ortalama perakende satış fiyatı esas alınır. Bu fiyat, ay içerisinde değişen doğalgaz fiyatlarının sayaç okuma tarihlerine göre ortalamalarının alınmasıyla bulunur ve TL/kWh birimiyle gösterilir. "

burada hacim bedeli hatası varsa, geçen ayın faturasını ibraz etmeniz yeterli.
tüketim bedeli hatası olduguna inanıyorsanız, en basitinden çevrenizde 2-3 kişiden ne kadar tüketim bedeli aldıklarını sorun, karşılaştırın.

bütün bilgiler sistemde kayıtlı, geçmiş ayların faturası elinizde. ortada bir yanlıslık varsa, bunu ispatlamak çok kolay
  • monicapp  (16.05.20 12:05:56) 
Daha onceki igdas duyurumda rakamlari paylasmistim hocam. Olcumu yanlis yaptiklarini dusunuyorum. Gecen kis ayi daha sert gecmesine ragmen boyle bir tuketimim olmamisti ve gecen kistan daha fazla yakmadim kombiyi


  • ala09  (16.05.20 12:59:12) 
hocam sayaca baktınız mı fatura geldiği zamanda, aşağı yukarı aynı mıydı son endeks ?


  • fezagezgini  (16.05.20 13:09:45 ~ 13:11:52) 
m3 aynı mı

fiyatlar %80 arttı da
  • bir soru sorcam  (16.05.20 13:13:55) 
sayaca bakmadım

zamlı fiyat yüzünden itiraz etmiyorum arkadaşlar tüketim miktarım yüksek görünüyor geçen senelerden fazla olarak.
  • ala09  (16.05.20 13:18:49) 
hocam şu anda bile sayaca bakıp not alsan faydası olur, bi karşılaştırma yaparsın. sayca bakmadan yanlış okunduğunu nasıl kanıtlayacaksın.igdaş nasıl bir yol izliyor itirazlar için bilmiyorum da,fazla yakmışsındır bu sene hemşerim derse nasıl olacak


  • fezagezgini  (16.05.20 13:23:06) 
@feza, ne yaktığımı biliyorum :( kombi derecesi geçen sene ile aynıydı :(


  • ala09  (16.05.20 13:26:32) 
Derece ayni da fiyatlar artti. M3 hesabi yapmadan kimse bir sey diyemez.

Ayrica kisa daha sicak gecti diye arguman olmaz, belki kombin bozuldu ve fazla yakti.
  • brkylmz  (16.05.20 13:29:48) 
@brkylmz, tüketim hacmi olarak fazla gösterilmiş diye iddia ediyorum. yani doğrudan gelen tutara bakmıyorum tüketim miktarı denen şeye bakıyorum.


  • ala09  (16.05.20 13:32:03) 
hocam ben sana inanıyorum aynı derecede yaktığına, igdaşı nasıl inandıracaksın onu diyorum . tüketim hacmi fazla gösterildiği iddanı m3 ile kanıtlayabilirsin.


  • fezagezgini  (16.05.20 13:34:42) 
Yalnız yanlış yaptığınız bir şey var. İtirazlarda yasal usül faturayı ödersiniz ve itiraz edersiniz.
Faturayı ödemediğiniz için başınız ağrıyabilir bilginiz olsun.

Bu arada nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama rakamlar gerçekten yüksek. Sayacınızda sıkıntı var muhtemelen.
İstanbul merkez semtlerden birinde oturıyorum, en son nisan ayı faturası 23 günlük 51tl geldi bize. Kombi yanmadı, her gün duş ocak vs kullanıldı.
  • artci sarsinti  (16.05.20 14:31:34 ~ 14:40:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.