[]

E ticaret yapan kişiler var mi

E ticarete başlamak uzereyim. Şirketim açılıyor, çeşitli videolar izledim ama hala sorularım var, tecrübelerinden yararlanabileceğim birileri var mı acaba?




 
Merhabalar
YouTube da yiğit Tuna diye bakabilirsiniz.her videosunu izleyin derim. Birde e ticaretcilerin Facebook grubu var oraya da girin. Kolay iş değil kolaylıklar dilerim.

  • gramofon  (16.05.20 04:51:04) 
MerHaba, cevabınız için teşekkür ederim. Siz yaptınız ve ayrıldınız mı, bana sanki öyle hissettirdi yazdiklariniz. Yiğit turnayı izliyorum. Çok şey öğrendim. Sizce en zor kısmı nedir. E ticaretcilerin facebook grubunu özelden atar misiniz.


  • rumpleteazer  (16.05.20 09:51:51) 
Türkiye'de E-Ticaret başlı başına risktir ve yapması zordur, bin bir umut ve heyecanla açtığınız şirketinizin satış yapması ve ayakta durması için n11, hepsiburada gibi bir platforma girmelisiniz diğer türlü kendi sitemi açarım oradan yürürüm derseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. n11, hepsiburada gibi platformların yüksek komisyon oranları ile fiyatlarınızı dengede tutmalı bir yandan da diğer satıcıların fiyatlarıyla rekabet etmeye çalışmalısınız.

E-Ticaretin en zor yanı iyice abartılmış tüketici hakları zırvası, instagramda millete telefon diye hıyar, bal diye şekerli su gönderenler elini kolunu sallayıp paraları ezerken, işini hakkıyla yapmaya çalışan dürüst girişimcileri ise ezip bitirmek için kurulmuştur resmen bu sistem. Siz n11'den siparişinizi alır hazırlar emek verir özenle kargolarsınız adam 10 dakika sonra ya ben vazgeçtim diyerek siparişi iptal eder koşulsuz, şartsız, harcadığınız emek, zaman ve iade dönüş kargosunun masrafı da yanınıza kar kalır, ağzınızı açıp gık diyemezsiniz çünkü tüketici hakları bunu gerekli kılar, siz adama elektronik ürünü gönderirsiniz adam 330 volt sanayi elektriğini verip yakar sonra çalışmıyor bu diye iade eder yine gık diyemezsiniz çünkü tüketici hakları e-ticaret üzerinden satışı yapılan ürünlerde koşulsuz geri iade şartı sunmuştur.

Yani sözün özü e-ticaret zor iştir, yeteri kadar sabrınız yeteri kadar maddi gücünüz ve çelik gibi sinirleriniz yoksa girmeyin derim.
  • solo  (16.05.20 10:49:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.