[]

Neden bizim avm leri açmamız bu kadar eleştiriliyor?

Tüm Avrupa salgında tepeyi gördü ve bizim gibi önlemleri gevşetmeye başladı. Hiçbirinde sıfır vaka sıfır ölüm durumu da yok.
Biz de benzer durumdayız ama avm ler neden açıldı cahil halk dışarıda geyikler neden bu kadar çok?
Salgının kontrolü anlamında gayet olağan adımlar bunlar çünkü covid bitmeyecek ki ne önlem alırsanız alın. Bu şekilde pik ler ile azalıp bağışıklık kazanacağız.
Yani devletin yanlışını göremiyorum ben?
Ha bir de geçenlerde bilim kurulunu orta çağ dönemindeki Kiliselere benzeten bir yazı okumuştum. Hayatımıza bilim kurulu mu karar vermeli bundan sonra?

 
sahilde yürümeyi yasaklayıp avmleri açarsan, kuaförlere izin verirsen bütün dünya kıçıyla güler sana. ya isveç gibi herşey başından beri açık olacak ya da kapıyorsan da düzgün kapayacaksın. ortada bi tutarsızlık var. şimdi mesela 4 gün yasak gelicek, 5. gün millet kuaförlerde, avmlerde cirit atacak, ee ne anlamı kaldı?


  • monicapp  (15.05.20 01:24:13) 
hiçbir veriye dayanmadan, diğer ülkelerde ne olduğunu takip etmeden sırf muhalefet olmak adına devletin bütün adımlarını eleştiren insanlar gerçekten sürece hiçbir şey katmıyor. Devletin gerçek corona sayılarını sakladığını düşünüyor olabilirsin, önlemleri yetersiz bulabilirsin doğrudur yanlıştır bunları bilemem. Ama muhalefet olmak adına hiçbir veriye dayanmadan "Erdoğan bayrama normalleşilsin dedi diye sayılar böyle gösteriliyor" diyen insanları anlamıyorum. Elinde bir veri dayanağı var mı? Birisi demişti ki istanbulda şurda oturuyorum daha önce hiç bu kadar sela okunduğunu duymadım. Sözlükte yazar olsam mesaj atardım kardeşim aptal mısın böyle karşılaştırma mı olur diye?

Okulda yaptığımız istatistik çalışmalarında, matematiksel eğrilerle karşılaştırmalarda her şey olması gerektiği gibi gidiyor. İsteyenle çalışmamızı paylaşabilirim. Verilerin saklandığını düşünmüyorum. isteyen inanır isteyen inanmaz ama veriler üstünden bunu tartışabiliriz. Artık her şey çok şeffaf ve inanılmaz rakamlar olsaydı da bunun saklanabilir olacağını düşünmüyorum.

Asıl senin soruna da gelecek olursak, devlet yavaşça normal hayata geçmek ZORUNDA. Üretim 2 aydır durdu, kimse bunun farkında değil galiba. İnsanlar sokağa çıkmak zorunda, üretim ve tüketim olmak zorunda. Büyük buhran krizinde yaşanan borsa çöküşünü coronada amerika günler içinde yaşadı. bütün endeksler çöktü. Üretim olmadıktan sonra devlet vatandaşa para dağıtsa ne olur dağıtmasa ne olur? tüketecek ekmeğimiz kalmadığı zaman, insanlar işsiz kaldıkları zaman bu sefer insanlar açlıktan ölecekler. Dolayısıyla normal hayata adapte olmak zorundayız. bunun etik olduğunu da savunmuyorum ama durum bu.

Muhalif birisiyim, belki aktrol diyen olursa hani, gelsin bu konuyu tartışalım ancak sürecin yönetiminin kötü olduğunu düşünmüyorum. Daha iyi olur muydu nasıl olurdu bilemem ama kötü değildi. Sağlık sistemi çökmedi, inanılmaz ölüm oranları yaşanmadı. Bilmem insanlar farkında mı ama amerika şu an sosyal devlet olmamanın bedelini en ağır ödeyen ülke oldu
  • onkiloversemtamamım  (15.05.20 07:49:53) 
duyuruda bir baslik vardi. adam evlenecek, anne babasi onlemler sebebiyle nikaha katilamiyor. bugun dedeni kaybetsen cenazesine gidemeyeceksin-farkli sehir ise- ama avm ye gidebilirsin!! 4 gunluk karantina var onumuzde. durum bunu gerektirecek kadar ciddi ise avm leri acmak dusunulmez. normal bir ulkede.


  • unabomber  (15.05.20 09:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.