[]

Ryzen 3600x vs 3600 fiyat farkına değer mi?

Dostlar bilgisayar topluyorum da iki işlemci arasında kaldım. Render falan almıyorum genelde oyun moyun multimedya kullanıcısıyım işte klasik. belki arada ableton da müzikle falan uğraşıyorum da öyle yük isteyen birşey değil. Şimdi ucuza kaçıp 3600 alsam 3-4 sene sonra lan keşke x'ini alsaydım der miyim diye korkuyorum. Misal i7 4770k kullanıyorum şu an 7yıl evveliyatında aldım iyi bir soğutucuyla 4.5ghzde günlük kullanıyorum. Ama ryzen incelemelerinde farkettim ki oyunlarda falan işlemci kullanımı epey düşük görünüyor. Yani oc'ya ilerde pek ihtiyac olmayabilir diye düşünüyorum bir fikir beyan edebilecek var mıdır?




 
Hemen hemen aynı işlemciler. Soğutucuları farklı. 65vs95 w güç tüketimleri var. 200 lira farka değmez gibi duruyor.


  • bahoho  (14.05.20 22:28:45) 
Çok teşekkürler ben biraz intelin K muhabbeti gibi sanmıştım daha önce intelden başka hiç işlemci kullanmadım.


  • sabor  (14.05.20 23:30:00) 
intel 10. nesil işlemcileri çıkardı. piyasaya girmek üzere olduğunu düşünüyorum. amd fiyatlarını etkiler mi bilmiyorum ama benim fikrimce etkiler. bende de i4790 + cm hyper evo 212 var . sanırım 10700k veya 10900k ya geçicem. amd ye geçmeyi de çok düşündüm ama bir türlü ikna olamadım ya. konuyu saptırdım azıcık kb. aşağıda karşılaştırma linki var azıcık default overclock yapmışlar sadece sizin alternatiflerden x li olana.

www.amd.com
  • tukenmez adam  (15.05.20 00:56:36 ~ 01:01:55) 
r3 3300x çıkacak. 3600 performansında ve daha ucuz olacak onu bekleyebilirsin istersen


  • glamdr1ng  (15.05.20 01:30:29 ~ 12:12:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.