[]

Rahat nefes alamama problemi

Merhabalar, hekimler ve benzer durumları tecrübe etmiş arkadaşlar için sorum. yıllardır septum deviasyonu ile yaşıyorum. Geceleri sanirim agiz solunumu yapiyorum ara ara, bunun disinda gunduzleri pek sorun yasamazdim.

Birkac gundur rahat nefes alamiyorum, sanki aldigim nefes yetmiyor. Burnum tikali gibi de degil ama kuru epey. Özellikleri akşamları ve gece bu his artıyor. Daralıyorum, su içerken bile zorlanıyorum. Halsizlik vs başka hiç bir sorun yok.

Acaba burun akintisi, goz yasarmasi, kizariklik, kasinti gibi semptomlar olmadan da alerjik bir durum oluşmuş olabilir mi? Ya da acaba psikolojik bir problem olabilir mi? Malum durumdan ötürü hastaneye gitmekten de çekiniyorum.

Not: covid ihtimali yok gibi. Ateş vs herhangi bir semptom yok, izoleyim haftalardır.

 
Bende de var nefea darlığı. Tamamen psikolojik. Kötü hissederken daralıyor nefesim yetmemeye başlıyor, kontrol etmeye çalışıyorum. Psikolojik olduğunu kendine kabul ettirip yüzleşmen gerekiyor, içini rahatlatmalısın tamamen psikolojik olduğuna inanıp.


  • diffarentiationation  (14.05.20 20:42:33) 
Üstteki cevaba katılıyorum, ben de aynı sorunu ara ara yaşıyorum, sebebi anksiyete. İlgisiz bir doktor alerjik astım teşhisi koymuştu ama ilaçlar, inhalerlar bir işe yaramayınca psikolojik olduğunu anladım tabii.

Bana yardımcı olan şeyler düzenli spor (yoga, pilates), nefes egzersizleri (4 saniye al, 7 saniye tut, 8 saniye ver) ve meditasyon (rahat bir pozisyonda oturup, gözleri kapatıp, bir şey düşünmeye başlayınca dikkati nefe yöneltme - bir nevi düşüncelerinizin esiri olmaktan kurtulup, gözlemcisi olma).

Bu arada sebebi psikolojik demek, aslında nefes darlığı yaşamıyorsunuz demek değil. Stres halinde olunca tam düzgün nefes veremiyorsunuz farkında olmadan, bu yüzden karbondioksit fazlası oluşuyor vücutta, dolayısıyla aldığınız nefes yetmiyor gibi geliyor.
  • gmzo  (14.05.20 23:08:28) 
Multivitamin kullanıyor musun hergun?

Anksiyete olabilir bana kalırsa çünkü ben de aynısını yaşadım ve geçti sayılır. Seni rahatlatacak şeyler bulman lazım. İnternette fazla gezinme, haberleri okuma. Meditasyon deneyebilirsiniz ya da uzanıp rahatlamayı deneyebilirsin.
  • false pretension  (15.05.20 00:15:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.