[]

30'dan sonra kariyer değiştirmek

merhaba.

biraz bunalımdayım bu dönemde. parası için yaptığım bir iş oldu yıllardır. ama farkettim ki artık yapmak istemiyorum. çıkış yolu bulamıyorum. bulamadıkça daralıyorum.

hiçbir zaman kariyer delisi olmadım, olamadım.

kariyer baskısı hissetmek beni inanılmaz yoruyor son 1 yıldır.

denizde kaybolmuş gibiyim. yoruldum.

benzer tecrübeleriniz varsa belki ışık tutar. var mı?

 
yaş bence bi faktör değil. şuanki yaşam standartlarına bakmak lazım, ailen var mı, kirada mısın, masrafların neler, bi süre gelirin olmasa nasıl değişikliklere gitmen gerekir vs. ne kadar kötü olursa olsun eğer sadece sen etkileniyorsan her şeye rağmen yapabilirsin. öğrencilik gibi düşün. önemli ve zor olan yol çizmek tabi. ne iş yapmaktan hoşlanırsın, nasıl bi kariyer yaratabilirsin. bi de bunu yapmak için hemen istifa etmek olmaz, olabildiğince işsiz kalmadan diğer kariyerini ilerletmeye çalış, güvenli hissettiğin zaman geçiş yap. işteki stresini işsizlik stresi ile yer değiştirme.


  • sttc  (14.05.20 20:09:23) 
para kazanma zorunluluğun (zorunluluk derken gerçekten zorunluluğu kastediyorum) var mı?
*evet:
mevcut işe devam etmemek daha iyi bir seçenek mi?
-evet: ne yaparsan mutlu olacağını biliyor musun?
.evet: o alanda iş ara, buluna istifa et.
.hayır: mevcut işe devam.
-hayır: mevcut işe devam.
*hayır: istifa et, mutlu olacağın bir şey ara.


edit: boşluklar çıkmadığı için anlamsız görünmüş. aynı işaretler (*, -, .) aynı sorunun cevabını ifade ediyor.
  • pati  (14.05.20 20:25:42 ~ 20:28:40) 
Aynı durumda sayılırız, çoğu kişinin bir halt zannettiği bir beyaz yaka kariyer meslekteyim. Yalnız benim yaş 35 oldu, kendimi sıfırdan başka bir kariyer işe başlamak için çok yaşlı hissediyorum, yaptığım işi de artık sevmiyorum ne bir heves ne bir istek kaldı. Çıkışı 2. üniversite fırsatında buldum, sınavsız 2 yıllık aöf veteriner teknikerliği üzerine DGS ile 4 yıllık veteriner hekimlikte karar kıldım. 2 yıl aöf kolay işle beraber gidecek, sonraki 3 yıl kendimi okurken yarı zamanlı finanse edeceğim. Veterinerlik de güzel meslek, hayatımı 40'tan sonra öyle idame etmeyi düşünüyorum. Yoksa günümüz şartlarında emeklilik 65 yaş, 30 yıl daha bu işi yapamam, yapmam.


  • koskoca kirpi  (14.05.20 22:44:55) 
Ben de aynı durumdayım ama hem tam olarak aha da şu iş diyemiyorum ne de maddi manevi götüm var bu değişikliğe gitmeye. O yüzden dewamke.


  • hushhush  (14.05.20 23:58:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.