[]

rezidans

şu tarz rezidanslarda ses izolasyonu nasıldır? komşuların sesi geliyor mu? o kadar para veriliyorsa iyidir değil mi?

cdn.eksisozluk.com


 
Böyle yerlerde aile yaşamaz pek. Ailenin olmadığı yerlerde çok gürültü olmaz.


  • indifferent  (14.05.20 20:03:31) 
böyle çok bilinen, bu seviyedeki rezidanslarda ses sorunu pek yaşamazsın. trump'takinde kalmadım ama dengi olanlardan biliyorum, komşu gürültüsü problemine denk gelmedim. şöyle diyelim, ortalama büyüklükteki daireleri için kirası 10-15 ve üstü olanlarda denk gelmen çok zor.


  • Bruce  (14.05.20 20:13:08 ~ 20:15:26) 
26 bin lira kira da ne bileyim. Muhtemelen ses yalitimimıst duEydedir. Bir de boyle yerlerde cocuklu aile pek yasamaz bence de


  • exlibris  (14.05.20 20:17:47) 
Binasına göre değişiyor. Benim kaldığımda da boydan boya cam var, yalnızca cam iskelet üzerinden ses geliyor diyebilirim (yani yan komşu camı açıp kapatınca duyuyorum) ama onun dışında bir şey duymuyorum. Bu arada böyle yerlerde (geliri yüksek) aileler yaşıyor çünkü lüksü ve güvenliği çok daha üst seviyede oluyor genellikle 3-5 blokluk sitelere göre. Benim bildiğim bu tarz yerlerde yaşayanların çoğu expat genellikle.


  • roket adam  (14.05.20 23:10:34 ~ 23:11:02) 
bu paraları ben de şirketler çalışanları için öder diye düşünüyorum.

@roket expat dedinde üst düzey yöneticlerdir değil mi? yani kalkıp müdür, mühendis için böyle evler kiralanamaz sanırım.

bu tarz bir evde ses sorunu olması garip geldi. yani komşunun sesini duyacağına villada oturması daha mantıklı sanki.
  • black mamba  (14.05.20 23:29:07) 
@black mamba, işin ehli expat mühendisler de kalıyor, beyaz yakalılar da. c level olanları uzun süre böyle yerlerde tutamazsın genelde; onlar genelde daha farklı konut yaklaşımdalar.

benim bildiklerimden sayayım; lg expat mühendislerini böyle rezidanslara yerleştiriyor. keza hyundai'nin asansör operasyonundaki üst düzey mühendisler, operasyon yöneticileri de. mars sinemalarını satın alan cj cgv grubun satın alma sürecinde onlarca çalışanı kaldı böyle rezidanslarda. keza marmarayı'ı yapan koreli şirketin marmaray operasyonun en tepedeki yöneticisi de, yavuz selim köprüsünün fransız ortaklarının denetleyicileri de.

bunların önemli kısmı minimum 6-12 ay kalan, bir kısmı 3-5 senedir aileleriyle bu tip yerlerde yaşayan insanlardı. bu açıdan roket adam +1
  • Bruce  (14.05.20 23:55:12 ~ 23:56:13) 
Aynen Bruce güzel özetlemiş. Bir Trump tower olmasa da mesela örnek vereyim Türk Telekom Ümraniye operasyon merkezinde çalışan Huawei çalışanlarının bir kısmı o bölgedeki Antasya'da kalıyor, normale göre tabii ki daha pahalı ama olabilecek en yakın ve en güvenli yöntem. Sadece yönetici olarak düşünme, mesela yurtdışından 1 seneliğine resident mühendis gelmiş, adamı otelde tutacağına hemen orta halli bir rezidans tutup yerleştiriyorlar. Ataşehir bölgesinde çok var bu şekilde kalan (benim eski rus müdürüm varyap meridian'de 4+1'de yaşıyordu, dumankaya ikonda loftta yaşayanlar var, biraz daha paralısı ağaoğluna gidiyor falan filan)

Türkiyede henüz müstakil ev kültürü oturmadı, ve müstakil evler güvenlik açısından nispeten riskli bölgesine göre. O yüzden şirketler için olabilecek en temiz yöntem bu. Hem lüks hem güvenli hem de şekil yani.
  • roket adam  (15.05.20 00:02:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.