[]

Yaz lastiğine geçmesem olur mu?

bu yaz aracı genellikle yatırmayı planlıyorum.

** mümkün olduğunca kullanmayacağım. kullansam bile (belki hafta da bir iki sefer en fazla) o da 3-4 km maks. mesafe içinde gider gelirim. hani bişiler taşımaca, almaca vs. olursa. onu da sık sık yapmam.

** uzun yol yapmayı planlamıyorum. plan dışı bir durum olursa belki bir iki sefer yaparım uzun yol o da 2 saatlik vs. olur. git gel 4 saat maks.

bunlar dışında arabayı garajda yatırmayı planlıyorum.

yaz lastiğine geçmeden de idare edebilir miyim sizce ? yoksa yine de yazık mı olur?

şu an kış lastiği var.

 
o kadar az kullanacaksanız gerek yok. eskiden yaz lastiği mi vardı sanki...


  • bohr atom modeli  (14.05.20 19:42:34) 
Lastik çalışma şartlarının dışında ısınıp-soğuyacağı için özelliğini kaybetme riski var.


  • heritage  (14.05.20 19:47:53) 
1 yaz hanıma güvenip kış lastikleri arabanın üstünde kalmış. yanlışlıkla antalya'ya gittim. döndüğümde lastik çok yıpranmıştı. giderken de tırsa tırsa gittim ama o sene 100 tl sökme takma parasından kar etmiştik. ilginç bir anımdır.

not: şirket arabası olduğundan dolayı sadece tatillerde kendi aracımı kullanıyordum. gerisi hanım kuaföre, alışverişe falan gidiyordu işte.
  • ozdek  (14.05.20 19:52:47) 
Cok km yapsan lastiklerin daha fazla yipranir. Yakit tüketimin biraz daha artar. Baska bir sey olacagini sanmiyorum. Yalniz kislik lastikle islak zeminde sert fran tutarsan duramayabilirsin.
Ben gecen yaz 4 senelik kislik lastiklerle 1500 km gittim. Donuste yolu uzattim 2000km kadar da donuste yol yaptim. Bir sorun yasamadim.

  • Kirmizibavul  (14.05.20 20:17:44) 
O lastikler erir. yol tutuşu kaybolur. Birde bakmışsın yolda yağ gibi kaymış araban.


  • komando kani var bende  (14.05.20 21:12:49) 
2 yıl aynı şekilde araba kullandım. herhangi bir extra bozulma görmedim. belki markaya göre farklı sonuç olabilir. onu bilemem. marka: bridgeston'du


  • helenart  (14.05.20 21:46:24) 
ben bunu geçen yaz yaptım. aracı da kullandım 5000km kadar. ancak lastiklerinin iyi tutmadığını baştan kabul etmen lazım. yani yavaş gitmek ve iyi fren mesafesi bırakmak şart. babane gbi sürmek lazım. ayrıca o lastikler sonraki kış çatlak çatlak oluyor ve en fazla bir kış daha kullanıp değiştirmen gerekir.


  • orpheus  (15.05.20 02:01:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.