[]

hangi Georgia?

edition.cnn.com

şu haberde ülke olan Georgia mı yoksa ABD eyaleti olan Georgia mı olduğu hakkında bilgi verilmiş mi yoksa ben mi göremedim? Ek olarak bunlar neden aynı isimde bilgisi olan var mı?


 
Georgia department of natural wildlife vs aratinca state'den sorumlu çıkıyor.


  • logisticsmanager  (14.05.20 16:51:57) 
@logistics belirtmeme amaçları ne olabilir?


  • diffarentiationation  (14.05.20 16:56:36) 
düşündüğünüzün aksine, belirtmeleri için bir sebep olması gerek, çünkü bu cnn us edition.
diğer sorunuza cevap olarak da:
slate.com
  • gkhncnzdgn  (14.05.20 17:18:16) 
Gurcistan'i dunyada sallayan yok, darbe marbe olmasi lazim dis basinda dahi yer almasi icin. Gonul rahatligi ile her seferinde eyalet olan Georgia akliniza gelsin


  • neverletyougodown  (14.05.20 17:22:37) 
Okuyunca usa eyaleti oldugu anlasiliyor. Zaten amerikan haber siyesi oldugu icin gurcistanlailgisi olmadigi anlasiliyor. Zaten amerikalilarin gurcistan diye nir ulke oldugunu bildiklerini de sanmiyorum. Kim napsin gurcistani


  • exlibris  (14.05.20 17:26:16) 
CNN Georgia merkezli şirket onun için belirtme ihtiyacı hissetmemişler.

Hatta Gürcü-Rus savaşında "Russian tanks entered Georgia" diye başlık atınca telefonları kitlemiş "camdan bakıyoruz hani nerede tanklar" diye rivayet edilir.
  • heritage  (14.05.20 18:50:53) 
istanbul merkezli kanallarin, gazetelerin "fatih'te bugun bilmemne oldu" demesi gibi sehir belirtmeden. Habuki turkiye'de onlarca fatih diye belde koy moy var.


  • hot potato  (14.05.20 18:57:22) 
Ya ben amerika'da nasil okumadiysam aklimda georgia diye bi il ve eyalet var neden belirtmemis gibi anladim (uydurmusum iste...)

Evet herkesin dedigi gibi amerika'da oldugu icin bahsetmesine gerek yok. Kimsenin umrunda degil baska ulke.
  • logisticsmanager  (14.05.20 19:16:21) 
"Officials are working to eradicate a wild population of Argentine black and white tegus in Toombs and Tattnall counties in southeast Georgia."

Toombs ve Tattnall ABD'de. Yani hangisi olduğunu öğrenmek isteyen birinin bunları google'laması yeterli.
  • ryhmer  (14.05.20 20:23:07) 
bu haber özelinde adamlar zaten abd'deki georgia olduğuna dair yeterince ipucu vermişler ama genel olarak sıradan amerikan vatandaşı dünyayı abd'den ibaret gören, abd'nin en iyi sporcusuna "dünyanın en iyi sporcusu" falan diyen tuhaf ve salak bir tipleme. o yüzden ülke olan gürcistan olsa üzerine basa basa yazarlardı. başka bi' şey yazmıyorsa %99 ihtimalle abd içinden bahsediliyordur.


  • der meister  (14.05.20 20:30:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.