[]

hisse senedi

merhaba,

benim aklıma takılan bir soru var onu sormak istiyorum.

şimdi bir x hissesi var ve değeri 7,75 diyelim.

ben bu hisseden 10 tane almak istediğimde bankanın benim karşıma çıkardığı ödemem gereken tutar 86,90 + 0,91(komisyon) toplamda 87,81 tl

benim normalde ödemem gereken 77,5tl + komisyonken neden 87,81 ödüyorum ? banka neden yüksek alıyor sonra geri ödüyor mu aradaki farkı ?

teşekkürler.

 
Bir hata olması lazım yaptığınız işlemde, böyle bir şey olmaz. Yanlışlıkla 10'dan fazla hisse seçiyor olabilirsiniz yada hissenin değeri o esnada 8 küsür olabilir vs. Bunları bir kontrol edin bence.


  • mesa  (14.05.20 17:26:03 ~ 17:27:09) 
Hissenin o anlik degerini sizin yaDiginiz gibi olduguna emin misiniz? Bir de fiyat kutusu bazi bankalarda yuksek acilabiliyor. Alis fiyatini manuel secebiliyorsaniz (ki secebilmelisiniz) istediginiz fiyata getirip o sekilde emir girin


  • exlibris  (14.05.20 17:29:21) 
ben sadece adedini yazıyor alınması gereken fiyatı yazmadığımdan bu fiyat çıkıyormuş. o hissenin tavan fiyatı 8.69 olduğundan "serbest fiyat" olarak işlem yapıyormuş. aradaki fark da geri ödenmezmiş. hisse alış ekranında adet ile beraber alınmasını istediğim fiyatı da yazmam gerekiyormuş. bu şekilde söylediler.

acemiliğimize geldi kötü oldu biraz yüksek tutar haybeye gitti.
  • haintospik  (14.05.20 18:08:07) 
hangi banka o?
anlık veri gördüğünden de emin ol
adetle birlikte fiyatı da yazman gerekir ama default olarak seçtiğin andaki canlı fiyatı getirir sistem
  • bir soru sorcam  (14.05.20 18:14:15) 
iş bankası.

veriler anlıktı ama fiyat girmeden yaptığımdan dolayı "serbest fiyat" olarak değerlendiriliyormuş, o da hissenin gördüğü tavan fiyattan hesaplanıyormuş.
baktığım hisse de garanti idi.
  • haintospik  (14.05.20 18:42:32) 
Market buy yapmayın, limit emir girin.


  • sta  (14.05.20 18:48:41) 
fiyat öyle görünür ama emriniz tahtadaki en düşük satış emrinden gerçekleşir. yani o anda en düşük örn. 5 adet 7,76'dan, ondan sonra 5 adet 7.80'den satış olsun, sizin emir bu hisseleri toplar size getirir, sizin ortalama maliyetiniz de 7,78 olur. normal şartlarda o komisyon haricinde ne tutar alındıysa üstü size iade olur. emri verdiğiniz tutarı max gösterme sebepleri, emri verirken teknik olarak "ne fiyattan varsa topla" dediğiniz için, olur da tahtada hiç ortalarda satış olmasa bile alabilmeniz içindir ve bu emir için GERÇEKLEŞEN FİYAT emir fiyatından hemen her zaman daha düşükten gerçekleşecektir, sizden kesilen ücret de GERÇEKLEŞEN FİYAT üzerinden ayni 77,8 TL + komisyon olur, burada aslında iade işlemi diye bir şey de söz konusu değil çünkü emir verdiğinizde henüz gerçekleşen işlem yok, tahtada satış yoksa hiç gerçekleşmeyebilir de. bu gördüğünüz tutar, emriniz için hesabınızdan bloke edilen tutar yalnızca. Sizin için gerçekleşen önemli. yani, o anki kararınıza göre serbest emir de verebilirsiniz sıkıntı yok.


  • engelbert humperdinck  (14.05.20 19:51:19 ~ 19:52:03) 
Piyasa tutarından alıyor olmanız üstündeki tutarın iade edilmeyeceği anlamına gelmez. Sadece hepsine bloke konur, emir gerçekleşince fazla tutar geri hesaba gelir.


  • prodeq  (14.05.20 20:34:20) 
İşbankası yatırım hesabında şöyle bir uygulama vardı; tutarı 100 tl altında bir emir girişi yapıyorsanız size hisse senedinin “lot altı satış” fiyatından hisse senedi veriyordu. Yani normal fiyatında üzerinde bir fiyattan. Hala aynı uygulama geçerli ise bir sebebi de bu olabilir. Bir de limit fiyat girişi yaparsanız hisse o fiyata düştüğünde o fiyattan hisse hesabınıza bloke edilir. Şayet fiyat girmedi iseniz “piyasa fiyat” üzerinden alım da gerçekleşmiş olabilir.


  • creedwar  (14.05.20 20:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.