[]

Misafire yemek

Merhaba, yarin aksam arkadaslarim bana yemege gelecekler.
Normalde domates corbasi, mucver ve firinda kumpirimsi patates yapacaktim. Tatli olarak brownie yaptim zaten.

Neyse,
Domates corbasi felaket oldu, hepsini doktum.
Mucver mucver degil firinda yumurta keki oldu resmen, yumurta tadi felaket. Yarin bir de sogukken baakcagim ama pek adam olmayacak gibi.

Normalde yemek yapmayi sevmem ama kotu yemek yapan biri degilim. Bu sefer basiretim bagli herhalde, olmuyor.

O yuzden bana max 2 saatte hazirlanan vejetaryen bi tarif verebilir misiniz?
Aklima mercimek corbasi + sebzeli lazanya geldi.

Baska ne olabilir? Patatesi henuz yapmadim ama hevesim kirildi biraz tabi.

 
senin menu de guzel olur. benim de aklima corba + makarnali bir seyler geldi. kremali mantarli makarna filan gibi. firinda kasarli kremali patates de cok guzel oluyor bak canim cekti simdi :)


  • in vino veritas  (14.05.20 01:35:14) 
Butun sebze yemekleri et koymazsaniz vejetaryen olur zaten ve hepsini iki saatten daha kisa surede yapabilirsiniz. Vejetaryen diyince akla falafel gelir oyle bir sey istiyorsaniz falafel de yapabilirsiniz. Kabak spagetti yapabilirsiniz makarnaya alternatif. Evde hangi malzeme varsa salata yapabilirsiniz.


  • Olric  (14.05.20 01:46:04) 
Mücver güzel fikir ama fırında kötü oluyor gerçekten. Kızartmadan kaçmak için mücver harcını pancake yapar gibi pişirebilirsin, sonuç harika oluyor emin ol.


  • alex  (14.05.20 01:50:29) 
- yemek.com
Ben bu aralar buna sardım, acayip lezzetli ve çok kolay.
- Tatlı acı soslu fırında karnabahar (tarif gönderebilirim)
- Havuç ve kabak taratoru

(yukarıdakiler yaptığım şeyler, aşağıya denemek istediğim vejetaryen yemeklerden ekliyorum. İlgini çekenlerin tarifini gönderebilirim.)

- Spaghetti aglio e olio (Çok basit sarımsaklı spagetti, patates yapmazsan karbonhidrat seçeneği olabilir)
- Tatlı patates tabanlı ıspanak ve feta kiş
- Sarımsaklı mantar (garnitür niyetine)
- Konserve bakliyatlardan sebze curry
- Çiğ brokoli salatası
- Körili kabak çorbası
  • kobuzchu kiz  (14.05.20 01:52:09) 
@olric
Bunun farkindayim, spesifik oneri istemistim. Bezelye yemegi diyebilirdiniz mesela. (Tadini sevsem yapardim, tam da mevsimi aslinda)

@alex
Aslinda daha once yaptigimda cok guzel olmustu, bu kez yumurtasini fazla kacirdim galiba dalginliktan ya da kabagi az geldi :(( Ama bir sonraki yapisimda dediginiz gibi deneyim, enteresan duruyor ^^

@kobuzchu kiz
Tesekkurler oneriler icin, harika. Linkteki tarifi inceleyim, mesajla donus yaparim olmadi:)
  • kuehles blondes  (14.05.20 08:00:38) 
Gecen gun sunu yaptim ve efsane oldu. Haslanmis konserve nohut ve donmus karnabaharla yapilabilir. Hatta marketlerde karisik oluyor karnabahar havuc karisik oyle de guzel olur. Krema yerine yogurt kullandim ben.. www.budgetbytes.com


  • Sahikaa  (14.05.20 09:21:46) 
karnabahar önermeyin hiç, bir adedi 15 lira ve bütün pazarda tek bir yerde sadece bir adet vardı, sabah saat 10.00'da durum bu. mevsimi geçti yani.

Mercimek çorbası ideal, hızlı pişer. besleyicidir. ben kıvamını artırmak için içine un kavurup koymak yerine yulaf ezmesi katıyorum. mercimek havuç patates soğan yulaf ezmesi hepsi haşlanıp parçalayıcıdan geçiyor. en son biraz zeytinyağı koyuyorum. tuz biber kimyon zerdeçal. tamam.

Bu aralar enginar dönemindeyiz. öğle saatlerinde pişşe akşama lezzeti oturur.
bir soğanı doğrayıp zeytinyağında çevirin. bir bardak suya tatlı kaşığıyla şeker, tuz ve unu koyup karıştırın. bir limon sıkın içine. enginarları ve su karşımını tencereye koyun. su kaynayınca kapağı kapatıp 45 dk ocağın en en kısık gözünde kendi halinde pişmeye bırakın. 45 dk sonra hazır garnitürü kaşıkla enginarların içine koyun, tenceredeki suyu da ekleyin garnitürün üzerine. bi 5 dk'da böyle pişsin. sonra dinlendirin. çok basit ama lezzetli. enginarı ocağa koyduktan sonra diğerleri ile ilgilenebilirsiniz.

bu ikisi tatlı varsa yeter ancak arkadaşların iştahı açıksa yanına bulgur pilavı yapabilirsiniz. bu da kolay. az yağda salçayı çevirin. üzerine 1 bardak bulgur koyun onuda çevirin. ardından 2 bardak sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın. yine ocağın en kısık gözünde 20 dakika pişmesini bekleyin ve altını kapatın.
1 bardak bulgur 2 bardak su 20 dk. çok basit.

Toplamda 1sa15dkda hazır 3 yemek olur. çoğu beklemekle geçer zaten, doğrama hazırlama en en fazla 20-30 dk.
  • cliquot  (14.05.20 11:13:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.